Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Νευρικότητα ενόψει αποφάσεων Fed, πιέσεις στο δολάριο

Εναντι του γεν υποχωρεί 0,4%, στα 107,28 γεν ανά δολάριο. Επεκτείνουν το ράλι τους τα δολάρια Αυστραλίας και Νέας Ζηλανδίας. Στο επίκεντρο οι ανακοινώσεις της κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ σήμερα, αν και δεν αναμένονται μεγάλες αλλαγές.

Νευρικότητα ενόψει αποφάσεων Fed, πιέσεις στο δολάριο

Yποχωρεί το δολάριο έναντι των περισσότερων νομισμάτων, την Τετάρτη, εν μέσω φημών που θέλουν την κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ να κάνει βήματα για να περιορίσει την πρόσφατη άνοδο των αμερικανικών yields, κατά τις σημερινές της αποφάσεις.

Επεκτείνουν το ράλι τους τα δολάρια Αυστραλίας και Νέας Ζηλανδίας, καθώς οι επενδυτές απολαμβάνουν την επανέναρξη της οικονομικής δραστηριότητας και στις δύο χώρες.

Στο επίκεντρο οι ανακοινώσεις της Fed σήμερα, αν και δεν αναμένονται μεγάλες αλλαγές. Ωστόσο η πρόσφατη άνοδος των αποδόσεων των αμερικανικών κρατικών ομολόγων έχουν οδηγήσει το δολάριο υψηλότερα, λόγω των αυξημένων ενδείξεων που θέλουν την αμερικανική οικονομία να ανακάμπτει σιγά-σιγά από το σοκ της πανδημίας.

Ορισμένοι αναλυτές υποτιμούν την πιθανότητα η Fed να προχωρήσει σε έλεγχο της καμπύλης αποδόσεων, για να καθοδηγήσει τις αποδόσεις των 10ετών ομολόγων χαμηλότερα -η αβεβαιότητα όμως για το αποτέλεσμα της συνεδρίασης θα μπορούσε ν ακρατήσει υπό πιέση το δολάριο.

Εναντι του γεν υποχωρεί 0,4%, στα 107,28 γεν ανά δολάριο. Πτώση 0,5% σε σχέση με το δολάριο Αυστραλίας, στο 1,42 δολάριο Αυστραλίας ανά δολάριο ΗΠΑ. Ιδια κίνηση και έναντι του δολαρίου Νέας Ζηλανδίας, στο 1,52 δολάριο Ν. Ζηλανδίας ανά δολάριο ΗΠΑ.

Κέρδη 0,2% για το ευρώ, στο 1,137 δολάριο, ανοδικά κατά 0,3% η στερλίνα, στο $1,277.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v