Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Υψηλό τριών μηνών αγγίζει το ευρώ

Το ευρώ αλλάζει χέρια στο 1,132 δολάριο, ενώ η στερλίνα διαμορφώνεται στο $1,262. Η εμπιστοσύνη των επενδυτών στο ενιαίο νόμισμα ενισχύεται από την απόφαση της ΕΚΤ για αύξηση του προγράμματος αγοράς ενεργητικού.

Υψηλό τριών μηνών αγγίζει το ευρώ

Σε υψηλό σχεδόν τριών μηνών «σκαρφάλωσε» σήμερα το ευρώ έναντι του δολαρίου, μετά την αύξηση από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) του έκτακτου προγράμματος αγορών ομολόγων κατά 600 δισ. ευρώ, για να στηρίξει την οικονομία της ευρωζώνης που αντιμετωπίζει τη χειρότερη ύφεση από τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο. Η αύξηση ήταν μεγαλύτερη από τα 500 δισ. ευρώ που ανέμεναν οι αγορές. 

Παράλληλα, η κεντρική τράπεζα ανακοίνωσε ότι επεκτείνει τον ορίζοντα του προγράμματος τουλάχιστον έως τα τέλη Ιουνίου του 2021. 

Το ενιαίο νόμισμα καταγράφει κέρδη 2,4% αυτή την εβδομάδα και αναμένεται να κλείσει με άνοδο για τρίτη συνεχόμενη εβδομάδα. Η εμπιστοσύνη των επενδυτών στο ευρώ ενισχύεται και από τη στήριξη της Γερμανίας στην πρόταση για το Ταμείο Ανάκαμψης της ΕΕ.

Το ευρώ αλλάζει χέρια στο 1,132 δολάριο, ενώ η στερλίνα, με άνοδο 0,2%, διαμορφώνεται στο $1,262. Το δολάριο έναντι του γεν κινείται ανοδικά κατά 0,1%, στα 109,28 γεν ανά δολάριο. Ο δείκτης δολαρίου, έναντι έξι σημαντικών νομισμάτων, ενισχύεται 0,1%, στα 96,75.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v