Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Οι ελπίδες για ανάκαμψη ρίχνουν το δολάριο

Το ευρώ ενισχύεται 0,1% και αλλάζει χέρια στο 1,129 δολάριο, η στερλίνα κερδίζει οριακά, στο $1,266. Το αμερικανικό νόμισμα χάνει 0,2% σε σχέση με το γεν, στα 109,41 γεν ανά δολάριο.

Οι ελπίδες για ανάκαμψη ρίχνουν το δολάριο

Υποχωρεί το δολάριο έναντι του ευρώ και της στερλίνας, μετά τα στοιχεία για την αμερικανική αγορά εργασίας, που αποδείχθηκαν πιο ισχυρά από τα αναμενόμενα, οδηγώντας τους επενδυτές μακριά από νομίσματα ασφαλούς καταφυγίου, όπως είναι το αμερικανικό.

Το κλίμα έχει βελτιωθεί στις αγορές συναλλάγματος, καθώς οι traders επικεντρώνονται στις ενδείξεις ανάκαμψης της οικονομίας.

Οπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εργασίας την Παρασκευή, η αμερικανική οικονομία δημιούργησε 2,5 εκατομμύρια θέσεις εργασίας τον Μάιο έναντι προβλέψεων για απώλεια 7,5 εκατομμυρίων θέσεων εργασίας. Τον Απρίλιο, πάνω από 20 εκατομμύρια Αμερικανοί είχαν χάσει τη δουλειά τους.

Την ίδια στιγμή, το ποσοστό ανεργίας υποχώρησε στο 13,3% από 14,7% προηγούμενως. Οι αναλυτές προέβλεπαν εκτίναξη της ανεργίας στο 19,5%.

Το ευρώ ενισχύεται 0,1% και αλλάζει χέρια στο 1,129 δολάριο, η στερλίνα κερδίζει οριακά, στο $1,266. Το δολάριο χάνει 0,2% έναντι του γεν, στα 109,41 γεν ανά δολάριο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v