Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Υπό πίεση το δολάριο

Το ράλι στις τεχνολογικές μετοχές, η υποχώρηση των yields των αμερικανικών ομολόγων και τα ισχνά στοιχεία για την αμερικανική μεταποίηση, έκαναν αρκετούς traders να συντηρήσουν την «bearish» στάση τους για το δολάριο.

Σε νέα χαμηλά έναντι ενός καλαθιού νομισμάτων κινείται το αμερικανικό νόμισμα, μετά το τριπλό χτύπημα της υποχώρησης των αποδόσεων, των αδύναμων οικονομικών στοιχείων και της μείωση της ζήτησης για τοποθετήσεις σε «ασφαλή καταφύγια», γράφει το Reuters.

Οι επενδυτές ανακουφίστηκαν κάπως από την καθυστέρηση της εξέτασης της σινοαμερικανικής εμπορικής συμφωνίας από το Σαββατοκύριακο, κάτι που ενίσχυσε τις εκτιμήσεις πως η εμπορική σχέση των δυο χωρών μπορεί να κρατήσει, παρά τη σύγκρουσή τους σε πολλά άλλα μέτωπα.

Από την άλλη πλευρά, το ράλι στις τεχνολογικές μετοχές, η υποχώρηση των yields των αμερικανικών ομολόγων και τα ισχνά στοιχεία για την αμερικανική μεταποίηση, έκαναν αρκετούς traders να συντηρήσουν την «bearish» στάση τους για το δολάριο.

Το αμερικανικό νόμισμα καταγράφει απώλειες 0,35% έναντι του ευρώ στα 1,1912 δολάρια και 0,53% έναντι της στερλίνας στα 1,3174 δολάρια.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v