Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ενίσχυση της λίρας ενόψει ανακοινώσεων

Η λίρα, που σημείωσε χαμηλό ρεκόρ στις 7,4 λίρες ανά δολάριο νωρίτερα στην εβδομάδα, ανήλθε έως το 7,21, ενώ το ευρώ, μετά την ανακοίνωση του PMI Αυγούστου, υποχωρεί κατά 0,45% έναντι του δολαρίου.

Η τουρκική λίρα κέρδιζε περισσότερο από 1% την Παρασκευή ενόψει των "καλών νέων" που αναμένεται να ανακοινώσει ο πρόεδρος της χώρας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, με πηγές να αναφέρουν ότι αφορά στην ανακάλυψη κοιτάσματος αερίου στη Μαύρη Θάλασσα.

Η λίρα, που σημείωσε χαμηλό ρεκόρ στις 7,4 λίρες ανά δολάριο νωρίτερα στην εβδομάδα, διαμορφωνόταν την Παρασκευή στο 7,2175 ενώ νωρίτερα είχε ανέλθει στο 7,21.

Την ίδια ώρα, το ευρώ υποχωρεί μετά την ανακοίνωση των προκαταρκτικών στοιχείων για τον PMI Αυγούστου της ευρωζώνης, που έδειξε πως η επιχειρηματική δραστηριότητα «κατέβασε ταχύτητα» εν μέσω αύξησης των κρουσμάτων κορωνοϊού και επαναφοράς ορισμένων μέτρων περιορισμού της πανδημίας.

Αντίθετα, το δολάριο κινείται λίγο υψηλότερα, μετά τις αρχικές πιέσεις που δέχθηκε λόγω των ισχνότερων του αναμενόμενου στοιχείων που ανακοινώθηκαν για την απασχόληση.

Ο δολαριακός δείκτης διαμορφώνεται 0,18% υψηλότερα στο 92,96. Το ευρώ υποχωρεί κατά 0,45% έναντι του δολαρίου στα 1,1808 δολάρια και η στερλίνα κατά 0,14% στα 1.1395 δολάρια

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v