Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τα γερμανικά οικονομικά στοιχεία στηρίζουν το ευρώ

Το ευρώ κερδίζει 0,2% και αλλάζει χέρια στο 1,181 δολάριο, ενώ η στερλίνα ενισχύεται 0,5%, στο $1,313. Κατά 9,7% υποχώρησε το ΑΕΠ της Γερμανίας το δεύτερο τρίμηνο της χρονιάς. Η βουτιά ήταν μικρότερη από την αρχική εκτίμηση.

Τα γερμανικά οικονομικά στοιχεία στηρίζουν το ευρώ

Ανοδικά κινείται το ευρώ την Τρίτη μετά τα καλύτερα από τα αναμενόμενα γερμανικά οικονομικά στοιχεία, ενώ το δολάριο υποχωρεί αφότου οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Κίνα χαρακτήρισαν και οι δύο ως επιτυχία το τηλεφώνημα μεταξύ των ανώτερων αξιωματούχων του εμπορίου των δύο χωρών.

Κατά 9,7% υποχώρησε το ΑΕΠ της Γερμανίας το δεύτερο τρίμηνο της χρονιάς, σε σύγκριση με το προηγούμενο τρίμηνο, σύμφωνα με την Ομοσπονδιακή Στατιστική Υπηρεσία. Ωστόσο η βουτιά ήταν ελαφρώς μικρότερη από την προκαταρκτική εκτίμηση για πτώση 11,7%, την οποία ανέμεναν και οι οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε έρευνα της Wall Street Journal.

Εν τω μεταξύ, βελτιώθηκε το κλίμα μεταξύ των επιχειρηματιών στη Γερμανία τον Αύγουστο, φτάνοντας στις 92,6 μονάδες, από 90,5 τον Ιούλιο, σύμφωνα με το Ινστιτούτο Οικονομικών Ερευνών (Institute for Economic Research - Ifo).

Το ευρώ κερδίζει 0,2% και αλλάζει χέρια στο 1,181 δολάριο, η στερλίνα ενισχύεται 0,5%, στο $1,313 ενώ το ευρώ έναντι της βρετανικής λίρας υποχωρεί 0,3%, με την ισοτιμία στις £ο,899. To δολάριο κινείται υψηλότερα κατά 0,4% σε σχέση με το γεν, στα 106,39 γεν ανά δολάριο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v