Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η αμερικανική μεταποίηση στηρίζει το δολάριο

Το ευρώ υποχωρεί 0,3% σε σύγκριση με το δολάριο, στο $1,187, ενώ έναντι του γεν χάνει 0,2%, στα 125,90 γεν ανά ευρώ.

Η αμερικανική μεταποίηση στηρίζει το δολάριο

Επεκτείνει τα κέρδη του το δολάριο, μετά τα θετικά στοιχεία για την αμερικανική μεταποίηση, ενώ χαμηλότερα κινείται το δολάριο Αυστραλίας, μετά την ανακοίνωση για την πρώτη ύφεση στην ιστορία της χώρας το δεύτερο τρίμηνο της χρονιάς -το ΑΕΠ υποχώρησε 7% σε τριμηνιαία βάση.

Την ίδια ώρα, ανάπτυξη σημείωσε η αμερικανική μεταποίηση για τέταρτο διαδοχικό μήνα τον Αύγουστο, ανακάμπτοντας από τα χαμηλά 11 ετών στα οποία βρέθηκε τον Απρίλιο. Ο δείκτης μεταποίησης του ινστιτούτου ISM ενισχύθηκε στις 56 μονάδες τον Αύγουστο από 54,2 τον Ιούλιο, στο πιο υψηλό των τελευταίων 21 μηνών. Αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Marketwatch ανέμεναν άνοδο του δείκτη στις 54,6 μονάδες. Οποιαδήποτε μέτρηση πάνω από τις 50 μονάδες καταδεικνύει ανάπτυξη του κλάδου.

Ο δείκτης δολαρίου, έναντι έξι σημαντικών νομισμάτων, κινείται ανοδικά κατά 0,3%, στα 92,58. Το δολάριο κερδίζει έναντι του γεν, στα 106,06 γεν ανά δολάριο. Το ευρώ υποχωρεί 0,3% σε σύγκριση με το δολάριο, στο $1,187, ενώ έναντι του γεν χάνει 0,2%, στα 125,90 γεν ανά ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v