Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε υψηλό δύο ετών το ευρώ

Η βρετανική λίρα κερδίζει 0,4%, στο $1,342 ενώ το δολάριο χάνει 0,2% έναντι του γεν, στα 105,67 γεν ανά δολάριο.

Σε υψηλό δύο ετών το ευρώ

Υψηλό δύο ετών αγγίζει το ευρώ την Τρίτη ενώ και οι ευρωπαϊκές μετοχές ενισχύονται, καθώς οι traders παρακολουθούν τις ενδείξεις ανάκαμψης, ενώ ανησυχούν για το φρένο της οικονομικής βοήθειας από τις κυβερνήσεις.

Σε πορεία ανάκαμψης διατηρήθηκε η μεταποιητική δραστηριότητα στην ευρωζώνη τον περασμένο μήνα, σύμφωνα με έρευνα ιδιωτικής εταιρείας. Οπως μεταδίδει το Reuters, οι υπεύθυνοι των εργοστασίων παραμένουν ωστόσο ανήσυχοι για τις επενδύσεις και τις προσλήψεις εργαζομένων, καθώς η πανδημία του κορωνοϊού βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη.

Η παραγωγή στον τομέα της μεταποίησης, η οποία δεν υπέστη τόσο απότομη πτώση, όπως στον κλάδο των υπηρεσιών στην κορύφωση της πανδημίας, κινήθηκε ανοδικά, για δεύτερο διαδοχικό μήνα. Ο τελικός δείκτης υπεύθυνων προμηθειών της IHS Markit (ΡΜΙ) για τη μεταποίηση διολίσθησε στις 51,7 μονάδες, από 51,8 τον Ιούλιο, σε ευθυγράμμιση με την προκαταρκτική εκτίμηση.

Το ευρώ με άνοδο κατά 0,4% αλλάζει χέρια στο $1,199 από $1,193 τη Δευτέρα, με το νόμισμα να φτάνει στο πιο ισχυρό σημείο από τον Μάιο του 2018. Τα κέρδη του οδηγεί η απόφαση της Fed για αλλαγή στρατηγικής όσον αφορά τη στόχευση πληθωρισμού.

Η βρετανική λίρα κερδίζει 0,4%, στο $1,342 ενώ το δολάριο χάνει 0,2% έναντι του γεν, στα 105,67 γεν ανά δολάριο. Τέλος, ο δείκτης δολαρίου, έναντι έξι σημαντικών νομισμάτων, διολισθαίνει 0,3%, στα 91,85.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v