Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ισχυρό το δολάριο με το επίκεντρο στις αυξήσεις επιτοκίων

Ενισχύεται 0,4% και αλλάζει χέρια στο €0,87, ενώ η στερλίνα διατηρείται στο 1,355 δολάριο. Ο πρόεδρος της Fed του St. Louis, James Bullard είπε στο Bloomberg ότι θα ήθελε να δει αυξήσεις επιτοκίων κατά 100 μονάδες βάσης μέχρι τον Ιούλιο.

Ισχυρό το δολάριο με το επίκεντρο στις αυξήσεις επιτοκίων

Ισχυρό διατηρείται το δολάριο την Παρασκευή μετά τον υψηλότερο από το αναμενόμενο πληθωρισμό στις ΗΠΑ και τα επιθετικά σχόλια ενός αξιωματούχου της Federal Reserve να επαπολύουν ένα κύμα στοιχημάτων για επιθετικές αυξήσεις επιτοκίων.

Τα στοιχεία της Πέμπτης έδειξαν ότι οι τιμές καταναλωτή στις ΗΠΑ αυξήθηκαν κατά 7,5% σε ετήσια βάση τον Ιανουάριο, για τέταρτο συνεχόμενο μήνα πάνω από 6% και ελαφρώς υψηλότερα από τις προβλέψεις των οικονομολόγων για άνοδο 7,3%.

Μετά από αυτό, ο πρόεδρος της Fed του St. Louis, James Bullard είπε στο Bloomberg ότι θα ήθελε να δει αυξήσεις επιτοκίων κατά 100 μονάδες βάσης μέχρι τον Ιούλιο.

Το δολάριο ενισχύεται 0,4% και αλλάζει χέρια στο €0,87, η στερλίνα διατηρείται στο 1,355 δολάριο, το δολάριο παραμένει στα 11,605 γεν, ενώ ο δείκτης δολαρίου κινείται 0,2% ανοδικά, στα 95,91.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v