Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Υψηλό 5 ετών για το δολάριο έναντι του γεν με το βλέμμα στη Fed

Εν αναμονή της απόφασης της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ οι αγορές συναλλάγματος και ομολόγων, με τους επενδυτές να τιμολογούν πλήρως την πρώτη αύξηση των επιτοκίων σε τρία χρόνια. Στο $1,09 το ευρώ.

Υψηλό 5 ετών για το δολάριο έναντι του γεν με το βλέμμα στη Fed

Κοντά σε υψηλό πέντε ετών κινείται το δολάριο έναντι του γεν την Τετάρτη, καθώς οι επενδυτές αναμένουν την απόφαση πολιτικής της Federal Reserve, με φόντο τον πόλεμο της Ρωσίας στην Ουκρανία και τις αυξανόμενες περιπτώσεις Covid-19 της Κίνας.

Οι αποδόσεις των ομολόγων ενισχύονται εν όψει της απόφασης της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ, ενισχύοντας το δολάριο έναντι του ιαπωνικού νομίσματος, με τους επενδυτές να τιμολογούν πλήρως την πρώτη αύξηση των επιτοκίων σε τρία χρόνια και να δίνουν 13% πιθανότητες για αύξηση κατά μισή ποσοστιαία μονάδα.

Το δολάριο βρίσκεται επίσης κοντά στο υψηλότερο επίπεδο του αυτόν τον μήνα έναντι του δολαρίου Αυστραλίας, καθώς οι τιμές των εμπορευμάτων υποχώρησαν από τα πολυετή υψηλά τους, ενώ οι αγορές είναι  αισιόδοξες ότι οι συνομιλίες Ρωσίας-Ουκρανίας θα μπορούσαν να οδηγήσουν στον τερματισμό των εχθροπραξιών.

Το νόμισμα της Αυστραλίας δέχθηκε επίσης πίεση καθώς η Κίνα κατγράφει νέα κρούσματα Covid-19 που φτάνουν σε υψηλό δύο ετών, εγείροντας ανησυχίες για το αυξανόμενο οικονομικό κόστος των πολιτικών μηδενικής ανοχής της για τον περιορισμό της νόσου.

Εν τω μεταξύ, το ευρώ συνεχίζει την προσπάθεια ανάκαμωης μετά από μια βουτιά σε χαμηλό σχεδόν 22 μηνών νωρίτερα αυτόν τον μήνα - ενισχύεται οριακά σήμερα στο 1,09 δολάριο.

Αυτό βοήθησε να παραμείνει ο δείκτης δολαρίου κολλημένος γύρω στα 99,0, από 99,415 στην αρχή της περασμένης εβδομάδας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v