Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Δυνατά ξεκίνησε την εβδομάδα το δολάριο

Το δολάριο βρίσκεται κοντά σε υψηλό πέντε ετών έναντι του ευρώ, το οποίο χάνει 0,2% και φτάνει στο $1,052. Η στερλίνα κυμαίνεται λίγο κάτω από τα χαμηλά δύο ετών που σημειώθηκαν την περασμένη εβδομάδα κι αλλάζει χέρια στο 1,22 δολάριο.

Δυνατά ξεκίνησε την εβδομάδα το δολάριο

Δυνατά ξεκίνησε την εβδομάδα το δολάριο, ενισχυμένο από την απότομη άνοδο των αποδόσεων των ΗΠΑ και από την κλίση των επενδυτών προς την ασφάλεια, καθώς τα lockdown στην Κίνα, ο πόλεμος στην Ευρώπη και ο φόβος για υψηλότερα επιτόκια προκάλεσαν νευρικότητα στις αγορές.

Το δολάριο έφτασε σε υψηλό 22 μηνών έναντι του δολαρίου Νέας Ζηλανδίας και σημείωσε άνοδο πάνω από 0,5% σε σύγκριση με το δολάριο Αυστραλίας, φτάνοντας σε υψηλό τριών μηνών.

Η απόδοση του 10ετούς αμερικανικού ομολόγου αναφοράς διαμορφώθηκε στο υψηλότερο επίπεδο από το 2018, στο 3,1464% και στα 130,73 γεν ανά δολάριο είναι μία ανάσα από νέο υψηλό δύο δεκαετιών.

Το δολάριο βρίσκεται κοντά σε υψηλό πέντε ετών έναντι του ευρώ, το οποίο χάνει 0,2% και φτάνει στο $1,052. Η στερλίνα κυμαίνεται λίγο κάτω από τα χαμηλά δύο ετών που σημειώθηκαν την περασμένη εβδομάδα κι αλλάζει χέρια στο 1,22 δολάριο, μετά την προειδοποίηση της Τράπεζας της Αγγλίας ότι η οικονομία της Βρετανίας είναι αντιμέτωπη με ύφεση.

«Το δολάριο θα υποστηριχθεί από την οικονομική υπεραπόδοση των ΗΠΑ και τις πιο αδύναμες τιμές των μετοχών», δήλωσε ο Joe Capurso, αναλυτής στρατηγικής στην Commonwealth Bank of Australia στο Σίδνεϊ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v