Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ράλι κάνει το ευρώ, χαμηλές πτήσεις για το δολάριο

Το ευρώ ενισχύεται 0,9%, με την ισοτιμία στο 1,066 δολάριο, η στερλίνα κερδίζει 0,6%, στο $1,257, ενώ ο δείκτης δολαρίου χάνει 0,8%, στα 102,22.

Ράλι κάνει το ευρώ, χαμηλές πτήσεις για το δολάριο

Ενισχύεται το ευρώ τη Δευτέρα καθώς οι επενδυτές προχωρούν σε πωλήσεις του δολαρίου, με την ελπίδα ότι η χαλάρωση των περιορισμών στην Κίνα θα μπορούσε να βοηθήσει την παγκόσμια ανάπτυξη.

Μια πιο ήρεμη διάθεση στις αγορές μετοχών στις πρώτες ευρωπαϊκές συναλλαγές πίεσε επίσης το δολάριο, το οποίο υποχώρησε απότομα την περασμένη εβδομάδα, αλλά αποτέλεσε το βασικό νόμισμα για τους επενδυτές φέτος. Οι επενδυτές απομακρύνθηκαν από τα περιουσιακά στοιχεία κινδύνου και οι ανησυχίες για την οικονομία και τον πληθωρισμό εκτινάχθηκαν.

Τα ευαίσθητα στον κίνδυνο νομίσματα αυξήθηκαν σε γενικές γραμμές, με το δολάριο Αυστραλίας, το οποίο αρχικά έδειξε σιωπηλή αντίδραση στην αναμενόμενη νίκη του κεντροαριστερού Εργατικού Κόμματος στις εθνικές εκλογές το Σαββατοκύριακο, σημειώνοντας άνοδο 1,1%.

Το ευρώ ενισχύεται 0,9%, με την ισοτιμία στο 1,066 δολάριο, η στερλίνα κερδίζει 0,6%, στο $1,257, ενώ ο δείκτης δολαρίου χάνει 0,8%, στα 102,22. Η νορβηγική κορώνα είχε επίσης καλή απόδοση, καθώς το ξεπούλημα του δολαρίου που ξεκίνησε την περασμένη εβδομάδα συνεχίστηκε και τη Δευτέρα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v