Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε υψηλό 20 ετών παραμένει το δολάριο

Ο δείκτης δολαρίου επεκτείνει τα κέρδη του κατά 0,25% και φτάνει στα 104,27. Τα στοιχεία έδειχναν ότι ο πληθωρισμός μπορεί να κορυφώθηκε, αλλά είναι απίθανο να μετριαστεί γρήγορα και να εκτροχιάσει τα τρέχοντα σχέδια της Fed.

Σε υψηλό 20 ετών παραμένει το δολάριο

Kαθοδικά κινείται το δολάριο, αφού τα οικονομικά στοιχεία έδειξαν ότι ο πληθωρισμός παρέμεινε υψηλός, χωρίς ωστόσο να αναμένεται να οδηγήσει την Ομοσπονδιακή Τράπεζα να στραφεί σε μια πιο επιθετική πορεία νομισματικής πολιτικής.

Ο δείκτης τιμών καταναλωτή σημείωσε άνοδο 0,3% τον περασμένο μήνα, τη μικρότερη άνοδο από τον Αύγουστο, ανακοίνωσε την Τετάρτη το υπουργείο Εργασίας, έναντι 1,2% μηνιαίας ανόδου τον Μάρτιο, που ήταν η μεγαλύτερη από τον Σεπτέμβριο του 2005.

Σε ετήσια βάση, ο δείκτης τιμών καταναλωτή αυξήθηκε κατά 8,3%, υψηλότερα από την εκτίμηση για 8,1%, αλλά κάτω από 8,5% τον προηγούμενο μήνα.

Τα στοιχεία έδειχναν ότι ο πληθωρισμός μπορεί να κορυφώθηκε, αλλά είναι απίθανο να μετριαστεί γρήγορα και να εκτροχιάσει τα τρέχοντα σχέδια της Fed για σύσφιξη της νομισματικής πολιτικής.

Ο δείκτης δολαρίου, ο οποίος είχε αγγίξει το χαμηλό τεσσάρων συνεδριάσεων των 103,37 πριν από την έκθεση, ενισχύθηκε αμέσως φτάνοντας σε υψηλό συνεδρίασης και τα 104,13 μετά τα στοιχεία, λίγο κάτω από το υψηλό δύο δεκαετιών των 104,19 που έφτασε τη Δευτέρα.

Στις συναλλαγές της Πέμπτης επεκτείνει τα κέρδη του κατά 0,25% και φτάνει στα 104,27. Το ευρώ υποχωρεί 0,5% κι αλλάζει χέρια στο 1,046 δολάριο, ενώ η στερλίνα με πτώση κατά 0,3%, βρίσκεται στο $1,220.

Λία Δεληγιάννη [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v