Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κοντά σε χαμηλό 9 μηνών το δολάριο έναντι του ευρώ

Το ευρώ διατηρείται στο $1,086, ενώ το δολάριο έναντι του γεν καταγράφει απώλειες 0,4%, στα 130,135 γεν.

Κοντά σε χαμηλό 9 μηνών το δολάριο έναντι του ευρώ

Κοντά σε χαμηλό εννέα μηνών κυμαίνεται το δολάριο έναντι του ευρώ ενώ χάνει τα πρόσφατα κέρδη έναντι του γεν, καθώς οι traders αξιολογούν τους κινδύνους ύφεσης των ΗΠΑ και τη νομισματική πολιτική της Federal Reserve.

Τα στοιχεία της ευρωζώνης την Τρίτη ενίσχυσαν την άποψη ότι η οικονομία επιβιώνει αρκετά καλά έναν χειμώνα έντονων πιέσεων στις τιμές, ανέφεραν οι αναλυτές.

Ο προκαταρκτικός σύνθετος δείκτης υπεύθυνων προμηθειών αγορών (ΡΜΙ) της S&P Global, που θεωρείται καλός δείκτης της συνολικής οικονομικής υγείας, ανήλθε στις 50,2 μονάδες αυτόν τον μήνα από 49,3 τον Δεκέμβριο. Πρόκειται για την πρώτη φορά που βρίσκεται πάνω από το όριο των 50 μονάδων που διαχωρίζει την ανάπτυξη από τη συρρίκνωση.

Ο δείκτης δολαρίου, που μετρά το δολάριο έναντι ενός καλαθιού έξι βασικών νομισμάτων, υποχωρεί 0,1% στις 102,06, επιστρέφοντας προς το χαμηλό 7-1/2 μηνών των 101,51 που έφτασε την περασμένη εβδομάδα.

Το ευρώ διατηρείται στο 1,086 δολάριο, η στερλίνα χάνει 0,5%, με την ισοτιμία στο $1,231. Το δολάριο έναντι του γεν καταγράφει απώλειες 0,4%, στα 130,135 γεν.

Λία Δεληγιάννη [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v