Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ηπιες κινήσεις στις αγορές συναλλάγματος

Το ευρώ διατηρείται στο 1,08 δολάριο, ησ τερλίνα χάνει 0,3% και αλλάζει χέρια στο $1,237. Αμετάβλητος ο δείκτης δολαρίου, έναντι έξι σημαντικών νομισμάτων, στα 101,82.

Ηπιες κινήσεις στις αγορές συναλλάγματος

Σταθεροποιητικά κινείται το δολάριο, αλλά βρίσκεται ακόμη σε πορεία να κλείσει την εβδομάδα χαμηλότερα καθώς η αγορά αναμένει μικρότερη αύξηση των επιτοκίων από τη συνεδρίαση της Federal Reserve την επόμενη εβδομάδα.

«Ενώ ο πληθωρισμός εξακολουθεί να είναι πολύ πάνω από τον στόχο και η ανεργία βρίσκεται χαμηλά, υπάρχουν ενδείξεις ότι η οικονομία ανταποκρίνεται σε αυστηρότερη νομισματική πολιτική και η Fed θα έχει επίγνωση των φόβων ότι η υπερβολική και γρήγορη αύξηση των επιτοκίων κινδυνεύει να οδηγήσει την οικονομία σε ύφεση», ανέφεραν οι αναλυτές της ING.

Αναμένεται πλέον ότι η Fed θα αυξήσει τα επιτόκαι μόνο κατά 25 μονάδες βάσης την επόμενη εβδομάδα, αφού ήδη επιβράδυνε από μια αύξηση 75 μονάδων βάσης σε 50 μονάδες βάσης στην τελευταία της συνεδρίαση τον Δεκέμβριο.

Το ευρώ παραμένει στο 1,08 δολάριο, ησ τερλίνα χάνει 0,3% και αλλάζει χέρια στο $1,237. Αμετάβλητος ο δείκτης δολαρίου, έναντι έξι σημαντικών νομισμάτων, στα 101,82.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v