Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Υψηλό έξι εβδομάδων για το δολάριο με το βλέμμα στη Fed

Το ευρώ χάνει 0,2%, με την ισοτιμία στο 1,065, ενώ η στερλίνα υποχωρεί 0,4%, στο $1,194.

Υψηλό έξι εβδομάδων για το δολάριο με το βλέμμα στη Fed

Σε υψηλό έξι εβδομάδων εκτινάχθηκε το δολάριο, μετά τα ισχυρά οικονομικά στοιχεία των ΗΠΑ και τα επιθετικά σχόλια από τους υπεύθυνους χάραξης πολιτικής της Federal Reserve που έδειξαν περισσότερες αυξήσεις επιτοκίων.

Ο δείκτης δολαρίου, ο οποίος παρακολουθεί το δολάριο έναντι ενός καλαθιού άλλων έξι νομισμάτων, διαπραγματεύεται 0,4% υψηλότερα στις 104,41 μονάδες, σε τροχιά για τρίτη διαδοχική εβδομάδα κερδών.

Τα στοιχεία που δημοσιεύθηκαν την Πέμπτη έδειξαν μια ανθεκτική οικονομία των ΗΠΑ, καθώς ο αριθμός των Αμερικανών που υπέβαλαν αίτηση για επιδόματα ανεργίας μειώθηκε απροσδόκητα την περασμένη εβδομάδα, ενώ οι τιμές παραγωγού επιταχύνθηκαν τον Ιανουάριο.

Αυτό ακολούθησε την απότομη ανάκαμψη των λιανικών πωλήσεων τον Ιανουάριο μετά από δύο συνεχόμενες μηνιαίες μειώσεις και τον πληθωρισμό που ενισχύθηκε περισσότερο από το αναμενόμενο.

«Τα δεδομένα παρέχουν πυρομαχικά για να παραμείνει η Fed σε επιθετική κατάσταση και για την αγορά να συνεχίσει να τιμολογεί δύο με τρεις ακόμη αυξήσεις των επιτοκίων κατά 25 μονάδες βάσης μέχρι το καλοκαίρι», ανέφεραν οι αναλυτές της ING.

Το ευρώ χάνει 0,2%, με την ισοτιμία στο 1,065, ενώ η στερλίνα υποχωρεί 0,4%, στο $1,194.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v