Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Χαμηλές πτήσεις για το δολάριο

Ο δείκτης δολαρίου, ο οποίος μετρά το αμερικανικό νόμισμα έναντι έξι σημαντικών αντιπάλων, υποχωρεί 0,3% στις 102,96. Εχει αποδυναμωθεί κατά 10% από τότε που έφτασε σε υψηλό 20 ετών τον Σεπτέμβριο.

Χαμηλές πτήσεις για το δολάριο

Υποχωρεί το δολάριο ενόψει δημοσίευσης της έκθεσης για τον πληθωρισμό, ενώ το γεν ενισχύεται καθώς ο Kazuo Ueda διορίστηκε διοικητής της Τράπεζας της Ιαπωνίας.

Η στερλίνα καταγράφει άνοδο 0,5%, στο $1,22, καθώς τα στοιχεία για τις θέσεις εργασίας στο Ηνωμένο Βασίλειο έδειξαν ότι η αύξηση των αποδοχών επιταχύνθηκε. 

Οι αγορές προσβλέπουν στα στοιχεία για τον πληθωρισμό των καταναλωτών στις ΗΠΑ για περαιτέρω ενδείξεις σχετικά με τις προοπτικές πολιτικής της Ομοσπονδιακής Τράπεζας. Αναμένεται να έχει αυξηθεί κατά 6,2% ετησίως τον Ιανουάριο, σύμφωνα με δημοσκόπηση του Reuters, μετά την άνοδο 6,5% του Δεκεμβρίου.

Ο δείκτης δολαρίου, ο οποίος μετρά το αμερικανικό νόμισμα έναντι έξι σημαντικών αντιπάλων, υποχωρεί 0,3% στις 102,96. Εχει αποδυναμωθεί κατά 10% από τότε που έφτασε σε υψηλό 20 ετών τον Σεπτέμβριο.

Το ευρώ κερδίζει 0,4%, με την ισοτιμία στο 1,075 δολάριο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v