Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αλμα για το γεν με το βλέμμα στον νέο διοικητή της κεντρικής τράπεζας

Λίγο μετά από την εμφάνιση του ονόματος του Kazuo Ueda στα ιαπωνικά μέσα ενημέρωσης, το γεν ενισχύθηκε, αυξανόμενο σχεδόν 1% έναντι του δολαρίου στα 130,47 γεν ανά δολάριο.

Αλμα για το γεν με το βλέμμα στον νέο διοικητή της κεντρικής τράπεζας

Ενισχύεται το γεν, καθώς ιαπωνικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι ο Πρωθυπουργός Fumio Kishida επέλεξε να διορίσει τον Kazuo Ueda, έναν αξιοσέβαστο ειδικό στη νομισματική πολιτική που έχει προειδοποιήσει στο παρελθόν κατά της πρόωρης εξόδου από το εξαιρετικά χαλαρό καθεστώς της Ιαπωνίας, ως νέο διοικητή της κεντρικής τράπεζας.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Nikkei, το Kyodo News και τον κρατικό ραδιοτηλεοπτικό σταθμό NHK, η κυβέρνηση πρόκειται να διορίσει τον 71χρονο πρώην μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Τράπεζας της Ιαπωνίας που σήμερα διδάσκει οικονομικά στο Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Kyoritsu.

Λίγο μετά από την εμφάνιση του ονόματος του Ueda στα ιαπωνικά μέσα ενημέρωσης, το γεν ενισχύθηκε, αυξανόμενο σχεδόν 1% έναντι του δολαρίου στα 130,47 γεν ανά δολάριο. Το ιαπωνικό νόμισμα κερδίζει επίσης 1,1% και έναντι του ευρώ, με την ισοτιμία στα 139,73 γεν ανά ευρώ.

Ο δείκτης δολαρίου, έναντι έξι σημαντικών νομισμάτων, υποχωρεί 0,2%,σ τα 103,04, ενώ το ευρώ διατηρείται στο 1,073 δολάριο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v