Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κοντά σε υψηλό επτά εβδομάδων κινείται το δολάριο

Οι traders αναμένουν τώρα ότι η Fed θα αυξήσει τα επιτόκια έως το 5,4% μέχρι το καλοκαίρι. Στις αρχές Φεβρουαρίου, προέβλεπαν τα επιτόκια να ανέβουν έως το 4,9%.

Κοντά σε υψηλό επτά εβδομάδων κινείται το δολάριο

Το δολάριο αμφιταλαντεύεται κοντά σε υψηλό επτά εβδομάδων σήμερα, καθώς οι επενδυτές κάνουν απολογισμό των ισχυρών οικονομικών δεδομένων της περασμένης εβδομάδας και προσπαθούν να προσδιορίσουν που θα φτάσουν τα επιτόκια.

Τα στοιχεία της Παρασκευής έδειξαν ότι οι καταναλωτικές δαπάνες των ΗΠΑ ανέκαμψαν απότομα τον Ιανουάριο, ενώ ο πληθωρισμός επιταχύνθηκε. Οι traders αναμένουν τώρα ότι η Fed θα αυξήσει τα επιτόκια έως το 5,4% μέχρι το καλοκαίρι. Στις αρχές Φεβρουαρίου, προέβλεπαν τα επιτόκια να ανέβουν έως το 4,9%.

Το ευρώ υποχώρησε νωρίτερα στο χαμηλότερο επίπεδο έναντι του δολαρίου από τις 6 Ιανουαρίου, καθώς το αμερικανικό νόμισμα σημείωσε άνοδο, στα 1,053 δολάρια. Στη συνέχεια ανέκαμψε κάπως στα 1,055 δολάρια.

Ο δείκτης δολαρίου, ο οποίος το μετρά έναντι έξι σημαντικών νομισμάτων, υποχώρησε οριακά, κατά 0,1% στις 105,11 μονάδες, αφού νωρίτερα σκαρφάλωσε στο υψηλό επτά εβδομάδων των 105,36. Ο δείκτης σημείωσε άνοδο 3% για τον Φεβρουάριο και πρόκειται να χτίσει ένα ανοδικό σερί τεσσάρων μηνών. Οι προσδοκίες για υψηλότερα επιτόκια τείνουν να τονώσουν ένα νόμισμα, κάνοντας τις επενδύσεις σταθερού εισοδήματος της χώρας να φαίνονται πιο ελκυστικές.

Το δολάριο παρέμεινε σταθερό έναντι του ιαπωνικού γεν στα 136,3 γεν, αντιστρέφοντας ορισμένα από τα κέρδη του μετά την άνοδο σε υψηλό δύο μηνών στα 136,58 νωρίτερα στη συνεδρίαση. Ο επερχόμενος διοικητής της Τράπεζας της Ιαπωνίας Kazuo Ueda δήλωσε σήμερα ότι τα πλεονεκτήματα της τρέχουσας νομισματικής πολιτικής της τράπεζας υπερτερούν του κόστους, τονίζοντας την ανάγκη να διατηρηθεί η υποστήριξη για την ιαπωνική οικονομία με εξαιρετικά χαμηλά επιτόκια.

Η βρετανική λίρα παρέμεινε επίσης σταθερή στο $1,1946, μετά από πτώση για τρεις συνεχόμενες συνεδρίες.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v