Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Συνεχίζει σε υψηλό έξι εβδομάδων το δολάριο

Ο δείκτης δολαρίου ενισχύεται οριακά στις 104,22 μονάδες, όχι πολύ μακριά από το υψηλό έξι εβδομάδων των 104,67 που σημειώθηκε στο τέλος της περασμένης εβδομάδας.

Συνεχίζει σε υψηλό έξι εβδομάδων το δολάριο

Μικρές μεταβολές για το δολάριο, το οποίο συνεχίζει να διαπραγματεύεται κοντά σε υψηλό έξι εβδομάδων, λόγω των ισχυρών οικονομικών δεδομένων.

Τα στοιχεία της έρευνας που δημοσιεύθηκαν την Τρίτη έδειξαν ότι η επιχειρηματική δραστηριότητα στις ΗΠΑ ανέκαμψε απροσδόκητα τον Φεβρουάριο και έφτασε στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων οκτώ μηνών. Στη ζώνη του ευρώ, ένας δείκτης δραστηριότητας βάσει ερευνών (ΡΜΙ) αυξήθηκε επίσης, φθάνοντας σε υψηλό εννέα μηνών.

Τα σημάδια οικονομικής ευρωστίας προκαλούν τους επενδυτές να τιμολογούν περαιτέρω αυξήσεις επιτοκίων από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα, οδηγώντας τον S&P 500 κατά 2% χαμηλότερα και το δολάριο σε άνοδο 0,3%.

Την Τετάρτη, το ευρώ παραμένει σταθερό στο 1,065 δολάριο, λίγο πάνω από το χαμηλό έξι εβδομάδων της Παρασκευής, του $1,061.

Ο δείκτης δολαρίου κερδίζει οριακά στις 104,22 μονάδες, όχι πολύ μακριά από το υψηλό έξι εβδομάδων των 104,67 που σημειώθηκε στο τέλος της περασμένης εβδομάδας.

Λία Δεληγιάννη [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v