Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κατηφορίζει το δολάριο αλλά παραμένει κοντά σε υψηλό 6 εβδομάδων

Ο δείκτης δολαρίου, που το μετρά έναντι έξι άλλων βασικών νομισμάτων, κινείται χαμηλότερα κατά 0,14% στις 103,83, αν και αυξήθηκε σχεδόν 1,8% αυτόν τον μήνα, διατηρώντας τον σε τροχιά για την πρώτη μηνιαία άνοδο από τον περασμένο Σεπτέμβριο.

Κατηφορίζει το δολάριο αλλά παραμένει κοντά σε υψηλό 6 εβδομάδων

Yποχωρεί το δολάριο, αλλά παραμένει κοντά στο υψηλό έξι εβδομάδων της Παρασκευής, καθώς μια πρόσφατη αναταραχή θετικών οικονομικών στοιχείων ενίσχυσε τις προσδοκίες της αγοράς για αυστηρότερη νομισματική πολιτική από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ.

Ο δείκτης δολαρίου, που το μετρά έναντι έξι άλλων βασικών νομισμάτων, κινείται χαμηλότερα κατά 0,14% στις 103,83, αν και αυξήθηκε σχεδόν 1,8% αυτόν τον μήνα, διατηρώντας τον σε τροχιά για την πρώτη μηνιαία άνοδο από τον περασμένο Σεπτέμβριο. Έφτασε στο υψηλό έξι εβδομάδων στα 104,67 την Παρασκευή.

Η ρευστότητα αναμένεται να είναι χαμηλή τη Δευτέρα, με τις αμερικανικές αγορές να είναι κλειστές για την Ημέρα των Προέδρων.

Μια σειρά δεδομένων από τη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου τις τελευταίες εβδομάδες που υποδεικνύουν μια ακόμη σφιχτή αγορά εργασίας, σταθερές τιμές καταναλωτή, ισχυρές λιανικές πωλήσεις και υψηλότερες τιμές παραγωγού, έχουν αυξήσει τις προσδοκίες ότι η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ έχει περισσότερα να κάνει για να τιθασεύσει τον πληθωρισμό και ότι τα επιτόκια θα έπρεπε να αυξηθούν.

Το ευρώ χάνει 0,1%, με την ισοτιμία στο 1,06 δολάριο, ενώ η στερλίνα κατά 0,2%, στο $1,20.

Λία Δεληγιάννη [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v