Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πιέσεις στο δολάριο με το επίκεντρο σε τράπεζες και Fed

To ευρώ ενισχύεται 0,3%, στο 1,069 δολάριο, η στερλίνα κερδίζει 0,2%, με την ισοτιμία στο $1,220.

Πιέσεις στο δολάριο με το επίκεντρο σε τράπεζες και Fed

Ηπιες κινήσεις στις αγορές συναλλάγματος, με το δολάριο να ενισχύεται νωρίτερα το πρωί, καθώς οι επενδυτές αναζητούσαν ασφάλεια, εν μέσω συνεχιζόμενης τραπεζικής κρίσης ενόψει και της συνεδρίασης της Federal Reserve αυτής της εβδομάδας για τη χάραξη πολιτικής.

Ο δείκτης δολαρίου, ο οποίος παρακολουθεί το δολάριο έναντι ενός καλαθιού άλλων έξι νομισμάτων, διαπραγματεύεται 0,2% χαμηλότερα και στις 103,63.

Το δολάριο υποχώρησε κατά τη διάρκεια της νύχτας αφού μια ομάδα μεγάλων κεντρικών τραπεζών ανακοίνωσε έκτακτα μέτρα ρευστότητας προκειμένου να διασφαλιστεί η σταθερότητα του χρηματοπιστωτικού συστήματος.

Αυτό ακολούθησε τη διάσωση της Credit Suisse με τις ελβετικές αρχές να οργανώνουν την εξαγορά του τραπεζικού κολοσσού από την ανταγωνιστική UBS.

Ωστόσο, οι εντάσεις στον τραπεζικό τομέα παραμένουν, ιδιαίτερα στην αγορά χρέους, δεδομένου ότι η UBS θα διαγράψει ομόλογα της Credit Suisse αξίας περίπου 17 δισ. δολαρίων ως μέρος της εξαγοράς.

Οι επενδυτές είναι επίσης προσεκτικοί ενόψει της συνεδρίασης της Federal Reserve αυτής της εβδομάδας.

To ευρώ ενισχύεται 0,3%, στο 1,069 δολάριο, η στερλίνα κερδίζει 0,2%, με την ισοτιμία στο $1,220, ενώ το δολάριο υποχωρεί 0,4% έναντι του γεν, στα 131,31 γεν ανά δολάριο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v