Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε υψηλό μηνών σκαρφαλώνει το δολάριο

Εφτασε σε υψηλό δύο μηνών έναντι του ευρώ, με την ισοτιμία του ενιαίου νομίσματος στο $1,053, επεκτείνοντας το άλμα 1,2% μίας μέρας πριν.

Σε υψηλό μηνών σκαρφαλώνει το δολάριο

Σε υψηλό πολλών μηνών σκαρφάλωσε το δολάριο έναντι των περισσότερων σημαντικών νομισμάτων, καθώς ο πρόεδρος της Federal Reserve, Τζερόμ Πάουελ, προειδοποίησε ότι τα επιτόκια μπορεί να χρειαστεί να αυξηθούν ακόμη πιο γρήγορα και υψηλότερα από το αναμενόμενο για να χαλιναγωγηθεί ο επίμονος πληθωρισμός.

Τα υψηλότερα επιτόκια ωφελούν το δολάριο βελτιώνοντας την απόδοσή του, με τους traders να αναζητούν αυτή την ασφάλεια ενώ υποχωρούν τα διεθνή χρηματιστήρια.

Το δολάριο έφτασε σε υψηλό δύο μηνών έναντι του ευρώ, με την ισοτιμία του ενιαίου νομίσματος στο $1,053, επεκτείνοντας το άλμα 1,2% της Τρίτης. Η στερλίνα, η σουηδική και νορβηγική κορώνα, το κινεζικό γουάν και το δολάριο Καναδά, Αυστραλίας και Νέας Ζηλανδίας σημείωσαν όλα χαμηλά πολλών μηνών. Ο δείκτης δολαρίου ενισχύεται στα 105,71.

Το δολάριο ξεπέρασε επίσης τον κινούμενο μέσο όρο των 200 ημερών έναντι του γεν για πρώτη φορά φέτος, σημειώνοντας άνοδο έως και 0,5%, σε υψηλό σχεδόν τριών μηνών στα 137,26 γεν.

Ο Πάουελ είπε στους βουλευτές στο Καπιτώλιο την Τρίτη ότι τα πρόσφατα οικονομικά στοιχεία των ΗΠΑ ήταν ισχυρότερα από τα αναμενόμενα και έτσι η ταχύτητα και το μέγεθος των μελλοντικών αυξήσεων μπορεί επίσης να χρειαστεί να αυξηθούν, γεγονός που οδήγησε σε άνοδο των βραχυπρόθεσμων προσδοκιών για τα επιτόκια των ΗΠΑ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v