Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πίεση στο δολάριο με το βλέμμα σε πληθωρισμό και Fed

Ο δείκτης δολαρίου σημειώνει πτώση 0,1% και στις 103,51 μονάδες, με το ευρώ να ενισχύεται κατά 0,1% στα 1,074 δολάριο.

Πίεση στο δολάριο με το βλέμμα σε πληθωρισμό και Fed

Υποχωρεί το δολάριο, αφού τα στοιχεία για τις τιμές καταναλωτή έδειξαν ότι ο πληθωρισμός εξακολουθεί να παραμένει υψηλός, αλλά σε καθοδική κλίση, σε μια ευρέως αναμενόμενη μέτρηση που μπορεί να οδηγήσει την Ομοσπονδιακή Τράπεζα να επιβραδύνει ή ακόμα και να σταματήσει τις αυξήσεις επιτοκίων την επόμενη εβδομάδα.

Ο δείκτης δολαρίου σημειώνει πτώση 0,1% και στις 103,51 μονάδες, με το ευρώ να ενισχύεται κατά 0,1% στα 1,074 δολάριο. Ανοδος 0,1% και για τη στερλίνα, στο 1,219 δολάριο.

Κατά 6% αναμένεται να έχουν αυξηθεί οι τιμές καταναλωτή στις Ηνωμένες Πολιτείες τον Φεβρουάριο, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο περσινό μήνα, ενώ κατά 0,4% σε μηνιαία βάση, σύμφωνα με την πρώτη εκτίμηση.

Το αποτέλεσμα του περασμένου μήνα ήταν σε ευθυγράμμιση με τις προσδοκίες των αναλυτών, σύμφωνα με τον Dow Jones. Υπενθυμίζεται ότι ο ετήσιος πληθωρισμός τον Ιανουάριο ήταν στο 6,4%.

O δομικός δείκτης, που εξαιρεί τις ευμετάβλητες τιμές των τροφίμων και της ενέργειας, αυξήθηκε κατά 5,5% ετησίως, όπως και αναμενόταν, ενώ τον Ιανουάριο είχε σημειώσει άνοδο κατά 5,6%. 

Οι επενδυτές αμφισβητούν το αν ο αυξανόμενος πληθωρισμός θα ωθήσει τη Fed να αυξήσει ξανά τα επιτόκια στη συνεδρίαση πολιτικής της την επόμενη εβδομάδα μετά την κατάρρευση της Silicon Valley Bank και της Signature Bank που πυροδότησε αναταραχή στις χρηματοπιστωτικές αγορές.

Λία Δεληγιάννη [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v