Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Λιγότερο επιθετική αναμένεται η Fed, πέφτει το δολάριο

Το ευρώ ενισχύεται 0,4%, με την ισοτιμία στο 1,069 δολάριο, ενώ η στερλίνα με άνοδο 0,6%, αλλάζει χέρια στο $1,209.

Λιγότερο επιθετική αναμένεται η Fed, πέφτει το δολάριο

Yποχωρεί το δολάριο λόγω των αυξημένων προσδοκιών ότι η Federal Reserve θα είναι λιγότερο επιθετική με τη νομισματική πολιτική καθώς οι αρχές παρενέβησαν για να περιορίσουν τις επιπτώσεις από την ξαφνική κατάρρευση της Silicon Valley Bank.

Η κυβέρνηση των ΗΠΑ ανακοίνωσε πολλά μέτρα, λέγοντας ότι όλοι οι πελάτες της SVB θα έχουν πρόσβαση στις καταθέσεις τους από σήμερα Δευτέρα.

Οι αρχές δήλωσαν επίσης ότι οι καταθέτες της Signature Bank της Νέας Υόρκης, η οποία έκλεισε την Κυριακή από τη χρηματοπιστωτική ρυθμιστική αρχή της πολιτείας της Νέας Υόρκης, θα εξοφληθούν χωρίς ζημία για τον φορολογούμενο.

Η Fed ανακοίνωσε ότι θα διαθέσει πρόσθετη χρηματοδότηση μέσω ενός νέου Τραπεζικού Προγράμματος Χρηματοδότησης, το οποίο θα προσφέρει δάνεια έως και ενός έτους σε πιστωτικά ιδρύματα, με τη στήριξη των ομολόγων και άλλων περιουσιακών στοιχείων που κατέχουν αυτά.

Η αναταραχή της αγοράς από την κατάρρευση της SVB οδήγησε τους επενδυτές να εικάζουν ότι η Fed δεν θα αυξήσει πλέον τα επιτόκια κατά 50 μονάδες βάσης αυτόν τον μήνα. Το επίκεντρο τώρα θα είναι στα στοιχεία για τον πληθωρισμό της Τρίτης για να μετρηθεί πόσο hawkish  είναι πιθανό να αποδειχθεί η Fed.

Οι κινήσεις στην αγορά συναλλάγματος, σύμφωνα με το Bloomberg:

Λία Δεληγιάννη [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v