Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Χαμηλό επτά εβδομάδων για το δολάριο

Ο δείκτης δολαρίου, ο οποίος παρακολουθεί το δολάριο έναντι ενός καλαθιού έξι μεγάλων νομισμάτων, διαπραγματεύεται 0,4% χαμηλότερα, στις 102,19, λίγο πάνω από τα επίπεδα που είχαν καταγραφεί τελευταία φορά στις αρχές Φεβρουαρίου.

Χαμηλό επτά εβδομάδων για το δολάριο

Σε χαμηλό επτά εβδομάδων υποχωρεί το δολάριο μετά την τελευταία αύξηση των επιτοκίων της Federal Reserve, ενώ η βρετανική λίρα ενισχύεται εν όψει της συνεδρίασης της Τράπεζας της Αγγλίας.

Ο δείκτης δολαρίου, ο οποίος παρακολουθεί το δολάριο έναντι ενός καλαθιού άλλων έξι νομισμάτων, διαπραγματεύεται 0,4% χαμηλότερα στις 102,19, λίγο πάνω από τα επίπεδα που είχαν καταγραφεί τελευταία φορά στις αρχές Φεβρουαρίου. Η στερλίνα κερδίζει 0,5%, στο 1,232 δολάριο, ενώ το ευρώ με άνοδο 0,3% φτάνει στο $1,089.

Η Fed αύξησε το βασικό της επιτόκιο κατά 25 μονάδες βάσης, όπως ήταν ευρέως αναμενόμενο, αλλά τήρησε πιο προσεκτική στάση για περαιτέρω αυξήσεις, αφήνοντας να εννοηθεί ότι θα μπορούσε να σταματήσει τις αυξήσεις των επιτοκίων μετά την αναταραχή στον τραπεζικό τομέα.

Η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ μείωσε επίσης τη διάμεση πρόβλεψή της για την αύξηση του πραγματικού ΑΕΠ φέτος στο 0,4% από 0,5%, υποδηλώνοντας ότι η τραπεζική κρίση έχει ήδη αντίκτυπο στην οικονομική δραστηριότητα, αν και περιορισμένη αυτή τη στιγμή.

«Η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ αύξησε το επιτόκιο πολιτικής κατά 25 μονάδες βάσης, αλλά έδειξε ότι "μπορεί" να αυξηθεί μόνο για ακόμη μια φορά. Αυτό είναι λίγο πιο ήπιο από ό,τι αναμενόταν, αλλά η Fed δεν αναμένει ότι τα πρόσφατα τραπεζικά προβλήματα θα εκτροχιάσουν σημαντικά την οικονομία», ανέφεραν οι αναλυτές της ING.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v