Χαμηλό δύο μηνών για το δολάριο

Υποχώρησε μετά τη δημοσιοποίηση των στοιχείων πληθωρισμού των ΗΠΑ και κινείται περαιτέρω αρνητικά σήμερα, βοηθώντας το ευρώ να ανέλθει κατά 0,27% σε υψηλό δύο μηνών και στο $1,102.

Χαμηλό δύο μηνών για το δολάριο

Σε χαμηλό δύο μηνών υποχωρεί το δολάριο, αφού τα στοιχεία έδειξαν ότι ο πληθωρισμός στις ΗΠΑ επιβραδύνθηκε απότομα τον Μάρτιο, ενισχύοντας τις ελπίδες ότι η εκστρατεία αύξησης των επιτοκίων της Federal Reserve είτε έχει ήδη ολοκληρωθεί είτε θα ολοκληρωθεί μέχρι τον Μάιο.

Τα στοιχεία που δημοσιεύθηκαν την Τετάρτη έδειξαν ότι ο πληθωρισμός έφτασε στο 5% σε ετήσια βάση τον Μάρτιο, από 6% τον Φεβρουάριο.

Ωστόσο, ο δομικός πληθωρισμός - που εξαιρεί τις ασταθείς τιμές των τροφίμων και της ενέργειας - επιταχύνθηκε στο 5,6%, από 5,5% τον προηγούμενο μήνα.

Το δολάριο υποχώρησε μετά τη δημοσιοποίηση των στοιχείων πληθωρισμού και κινείται περαιτέρω αρνητικά σήμερα Μ. Πέμπτη, βοηθώντας το ευρώ να ανέλθει κατά 0,27% σε υψηλό δύο μηνών και στο 1,102 δολάριο.

Ο δείκτης δολαρίου, ο οποίος μετρά το δολάριο έναντι έξι σημαντικών ομοτίμων, χάνει τελευταία κατά 0,2% στις 101,28 μονάδες, στο χαμηλότερο σημείο από τις αρχές Φεβρουαρίου. Είναι σε πορεία για πέμπτη διαδοχική εβδομαδιαία πτώση.

Λία Δεληγιάννη [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v