Πέρασε το όριο του 7 το γουάν, νέο alert για την κινεζική οικονομία

Πρώτη φορά φέτος η ισοτιμία ξεπέρασε τα 7 γουάν ανά δολάριο. Τα στοιχεία αυτής της εβδομάδας έδειξαν ότι η εργοστασιακή παραγωγή, οι λιανικές πωλήσεις και οι επενδύσεις παγίων περιουσιακών στοιχείων έκαναν πιο μικρή άνοδο τον Απρίλιο από ό,τι αναμενόταν.

Πέρασε το όριο του 7 το γουάν, νέο alert για την κινεζική οικονομία

Πρώτη φορά φέτος πέρασε το ψυχολογικό όριο των 7 γουάν ανά δολάριο το κινεζικό νόμισμα.

Οπως σημειώνει το Bloomberg, πρόκειται για ακόμη μία ένδειξη ότι η ανάκαμψη της δεύτερης μεγαλύτερης οικονομίας στον κόσμο από τους περιορισμούς της Covid φρενάρει.

Το νόμισμα αποδυναμώθηκε πέρα από το αυτό το όριο τόσο στις εγχώριες όσο και στις υπεράκτιες συναλλαγές, αφού τα στοιχεία αυτής της εβδομάδας έδειξαν ότι η εργοστασιακή παραγωγή, οι λιανικές πωλήσεις και οι επενδύσεις παγίων περιουσιακών στοιχείων έκαναν πιο μικρή άνοδο τον Απρίλιο από ό,τι προέβλεπαν οι οικονομολόγοι. Οι δείκτες αναφοράς μετοχών της χώρας υπολείπονται των σημαντικών ασιατικών ομολόγων τους αυτό το τρίμηνο, ενώ τα κρατικά ομόλογα έχουν ενισχυθεί λόγω των προσδοκιών για μεγαλύτερη χαλάρωση.

«Θεωρούσαμε ότι το ισχυρότερο κλίμα χάρη στο απότομο άνοιγμα της Κίνας και την επακόλουθη βελτίωση σε ορισμένα σημεία οικονομικών δεδομένων θα ενίσχυε το γουάν, αλλά αυτό δεν έγινε», δήλωσε ο Kiyong Seong, επικεφαλής στρατηγικής μάκρο Ασίας στο Societe Generale Hong Kong Branch. 

Οι κινήσεις στην υπόλοιπη αγορά συναλλάγματος:

 

Λία Δεληγιάννη [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v