Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Χαμηλές πτήσεις για το δολάριο

Το ευρώ διατηρείται στο 1,071 δολάριο.

Χαμηλές πτήσεις για το δολάριο

Από υψηλό εξαμήνου έναντι του γεν υποχωρεί το δολάριο, καθώς η συμφωνία για το ανώτατο όριο του χρέους των ΗΠΑ αύξησε την όρεξη για ρίσκο στις χρηματοπιστωτικές αγορές και μείωσε την απήχηση του δολαρίου ως ασφαλές καταφύγιο. Την ίδια ώρα, ιστορικό χαμηλό χτυπάει η τουρκική λίρα, μετά τη νίκη Ερντογάν στις προεδρικές εκλογές.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν ολοκλήρωσε την Κυριακή μια κατ' αρχήν συμφωνία με τον πρόεδρο της Βουλής Κέβιν Μακάρθι για την αναστολή του ανώτατου ορίου χρέους των 31,4 τρισεκατομμυρίων δολαρίων έως την 1η Ιανουαρίου 2025 και πρόσθεσε ότι η συμφωνία είναι έτοιμη να περάσει στο Κογκρέσο για ψήφιση.

Έχοντας αγγίξει για λίγο το υψηλό έξι μηνών των 140,91 γεν κατά τη διάρκεια των συναλλαγών στην Ασία, το δολάριο υποχωρεί πλέον περίπου 0,3% στα 140,23 γεν.

Ο δείκτης δολαρίου, ο οποίος μετρά την αξία της μονάδας των ΗΠΑ έναντι ενός καλαθιού άλλων σημαντικών νομισμάτων, είναι επίσης ελαφρώς χαμηλότερος γύρω στις 104,23 μονάδες, αλλά όχι πολύ μακριά από το υψηλού διμήνου της περασμένης εβδομάδας.

Το ευρώ διατηρείται στο 1,071 δολάριο. 

Λία Δεληγιάννη [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v