Με υψηλό δύο μηνών φλερτάρει το δολάριο

Ο δείκτης δολαρίου, που μετρά το αμερικανικό νόμισμα έναντι έξι βασικών αντιπάλων, παραμένει στις 103,51, λίγο κάτω από το υψηλό δύο μηνών των 103,65 που άγγιξε κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Με υψηλό δύο μηνών φλερτάρει το δολάριο

Κοντά σε υψηλό δύο μηνών διατηρείται το δολάριο λόγω της ζήτησης για ασφαλή καταφύγια, καθώς οι διαπραγματεύσεις για την αύξηση του ανώτατου ορίου του αμερικανικού χρέους συνεχίστηκαν χωρίς επικείμενη λύση.

Η υπουργός Οικονομικών Τζάνετ Γέλεν έχει προειδοποιήσει ότι η ομοσπονδιακή κυβέρνηση δεν θα μπορούσε πλέον να έχει αρκετά χρήματα για να πληρώσει όλους τους λογαριασμούς της από την 1η Ιουνίου, αυξάνοντας τον κίνδυνο μιας επιζήμιας χρεοκοπίας.

Οι επενδυτές αποφεύγουν σε μεγάλο βαθμό τις πιο ριψοκίνδυνες επενδύσεις καθώς ένας ακόμη γύρος συνομιλιών μεταξύ του Λευκού Οίκου και των Ρεπουμπλικανών για την αύξηση του ορίου δανεισμού ολοκληρώθηκε την Τρίτη χωρίς σημάδια προόδου.

«Η πρόοδος σε μια συμφωνία αποδεικνύεται δύσκολη και οι ανησυχίες στην αγορά αυξάνονται», δήλωσε ο Χάρι Ότλι, οικονομολόγος στην Commonwealth Bank of Australia, σημειώνοντας ότι το κλίμα στις αγορές είναι στενά ευθυγραμμισμένο με την πρόοδο στη διαπραγμάτευση.

Ο δείκτης δολαρίου, που μετρά το αμερικανικό νόμισμα έναντι έξι βασικών αντιπάλων, παραμένει στις 103,51, λίγο κάτω από το υψηλό δύο μηνών των 103,65 που άγγιξε κατά τη διάρκεια της νύχτας. Ο δείκτης σημείωσε άνοδο περίπου 2% τον Μάιο.

Το ευρώ κινείται 0,1% θετικά, στο 1,077 δολάριο, ενώ η στερλίνα οριακά αρνητικά, στο $1,240.

Λία Δεληγιάννη [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v