Κοντά σε υψηλό επτά εβδομάδων το δολάριο

Στο 1,081 δολάριο υποχωρεί το ευρώ και στο $1,243 η βρετανική λίρα. Ο δείκτης δολαρίου, έναντι ενός καλαθιού έξι μεγάλων νομισμάτων, ενισχύεται 0,2%, στα 103,12.

Κοντά σε υψηλό επτά εβδομάδων το δολάριο

Κοντά στο πιο υψηλό σημείο επτά εβδομάδων την Πέμπτη, αφού ο Πρόεδρος Τζο Μπάιντεν και ο κορυφαίος Ρεπουμπλικανός του Κογκρέσου Κέβιν Μακάρθι εργάζονται για την αποφυγή μιας επιζήμιας χρεοκοπίας.

Ο Μπάιντεν και ο Μακάρθι τόνισαν την Τετάρτη την αποφασιστικότητά τους να κλείσουν συμφωνία σύντομα για την αύξηση του ανώτατου ορίου χρέους της κυβέρνησης των 31,4 τρισεκατομμυρίων δολαρίων, έχοντας συμφωνήσει μια μέρα νωρίτερα να διαπραγματευτούν απευθείας μετά από πολύμηνη αντιπαράθεση.

«Βραχυπρόθεσμα, το ανώτατο όριο του χρέους είναι win-win για το δολάριο», δήλωσε ο Viraj Patel, παγκόσμιος μακροστρατηγός της Vanda Research.

«Αν η κατάσταση επιδεινωθεί, θα δείτε μια παγκόσμια σκληρή προσγείωση και θα θέλετε να είστε κάτοχοι δολαρίων. Εάν επιλυθεί, οι άνθρωποι αλλάζουν τις προσδοκίες τους για τη Fed και θα μπορούσαμε να δούμε άλλη μια αύξηση», πρόσθεσε.

Οι traders τιμολογούν με πιθανότητα περίπου 20% ότι η Federal Reserve να αυξήσει το επιτόκιο στη συνεδρίασή της τον Ιούνιο. Πριν από περίπου ένα μήνα, οι αγορές τιμολογούσαν με περίπου 20% την πιθανότητα περικοπής.

Λία Δεληγιάννη [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v