Πιέσεις στο δολάριο με το βλέμμα στο όριο χρέους

Το δολάριο διολίσθησε 0,15% στα 137,725 γεν στην έναρξη της εβδομάδας, έχοντας ανακόψει ένα σερί κερδών έξι ημερών την Παρασκευή, υποχωρώντας από υψηλό έξι μηνών. Το ευρώ σημείωσε άνοδο 0,14% στα 1,08205 δολάρια.

Πιέσεις στο δολάριο με το βλέμμα στο όριο χρέους

Eπεκτείνει την πτώση του έναντι του γεν και του ευρώ το δολάριο σήμερα Δευτέρα, μετά από μια αιφνιδιαστική κατάρρευση των διαπραγματεύσεων για το ανώτατο όριο του χρέους των ΗΠΑ και αφού ο πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Τράπεζας Τζερόμ Πάουελ άφησε ενδείξεις ότι προτιμά να επιβραδύνει τις αυξήσεις επιτοκίων.

Το δολάριο διολίσθησε νωρίτερα 0,15% στα 137,725 γεν στην έναρξη της εβδομάδας, έχοντας ανακόψει ένα σερί κερδών έξι ημερών την Παρασκευή, υποχωρώντας από υψηλό έξι μηνών - αυτή την ώρα διατηρείται στα 137,95 γεν.

Το ευρώ σημείωσε νωρίτερα άνοδο 0,14% στα 1,08205 δολάρια, συνεχίζοντας την ανάκαμψη της Παρασκευής από το χαμηλό επτά εβδομάδων - αυτή την ώρα κινείται σταθεροποιητικά στο 1,080 δολάριο.

Οι επενδυτές αναμένουν τώρα μια σημαντική συνάντηση μεταξύ του προέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν και του Ρεπουμπλικανό προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων Κέβιν Μακάρθι για να συζητήσουν το ανώτατο όριο του χρέους αργότερα σήμερα.

Οι συνομιλίες μεταξύ των δύο πλευρών διακόπηκαν ξαφνικά την Παρασκευή με τους Ρεπουμπλικάνους διαπραγματευτές να αποχωρούν από τη συνάντηση. Παρόλο που οι συζητήσεις ξεκίνησαν ξανά τελικά, καμία πλευρά δεν ανέφερε κάποια πρόοδο, με αποτέλεσμα να πέσει το δολάριο χαμηλότερα.

Λία Δεληγιάννη [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v