Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Χαμηλό δύο μηνών και πλέον χτυπάει το ευρώ

Υποχωρεί κατά 0,67% στο 1,066 δολάριο, καθώς τα στοιχεία πληθωρισμού από χώρες της ευρωζώνης είναι πιο ήπια από τα αναμενόμενα. Συνεπώς, αναμένονται μικρότερες πιέσεις στην ΕΚΤ όσον αφορά τις αυξήσεις επιτοκίων.

Χαμηλό δύο μηνών και πλέον χτυπάει το ευρώ

Ισχυρή άνοδο σημειώνει το δολάριο, σε υψηλό δύο και πλέον μηνών, αφού τα στοιχεία έδειξαν ότι ο ευρωπαϊκός πληθωρισμός μειώνεται ταχύτερα από το αναμενόμενο και η ανάκαμψη της Κίνας επιβραδύνεται.

Το ευρώ υποχωρεί κατά 0,67% στο 1,066 δολάριο, το χαμηλότερο από τις 20 Μαρτίου, καθώς ο χαμηλότερος πληθωρισμός θα ασκήσει μικρότερη πίεση στην ΕΚΤ για αυξήσεις επιτοκίων.

Αυτό βοήθησε τον δείκτη δολαρίου, ο οποίος μετρά το δολάριο έναντι έξι σημαντικών ομολόγων, να ενισχυθεί 0,51% στο 104,6, στο υψηλότερο από τις 16 Μαρτίου.

Περισσότερο από το αναμενόμενο υποχώρησε ο πληθωρισμός στη Γαλλία, φτάνοντας στο χαμηλότερο επίπεδο του τελευταίου έτους και ενισχύοντας τους αξιωματούχους της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας που λένε ότι οι αυξήσεις των επιτοκίων μπορούν σύντομα να σταματήσουν.

Οπως μεταδίδει το Bloomberg, ο ετήσιος πληθωρισμός στη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία της ευρωζώνης κατέβασε ταχύτητα στο 6% τον Μάιο από 6,9% τον Απρίλιο, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιεύθηκαν σήμερα Τετάρτη. Η ετήσια άνοδος των τιμών είναι μικρότερη από το 6,4% που ανέμεναν οι οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε έρευνα του πρακτορείου.

Λία Δεληγιάννη [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v