Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τέταρτη διαδοχική εβδομάδα ανόδου για το δολάριο

Το ευρώ παραμένει σχεδόν σταθερό στα 1,0981 δολάρια την Παρασκευή. Η στερλίνα σημείωσε άνοδο 0,2%, μετά τα στοιχεία για το ΑΕΠ που έδειξαν ότι η Βρετανία σημείωσε μικρή απροσδόκητη ανάπτυξη το δεύτερο τρίμηνο.

Τέταρτη διαδοχική εβδομάδα ανόδου για το δολάριο

Σταθερή παραμένει σε γενικές γραμμές η ισοτιμία του ευρώ έναντι του δολαρίου, όπως και ο συναλλαγματικός δείκτης του αμερικανικού νομίσματος έναντι ενός καλαθιού διεθνών νομισμάτων, στο 102,58, σε τροχιά προς την τέταρτη διαδοχική εβδομαδιαία άνοδο.

Το ισχυρότερο δολάριο ήταν καθοριστικό για την πορεία του γεν η ισοτιμία του οποίου έφτασε στο χαμηλό έξι εβδομάδων, 144,89 ανά δολάριο, αν και οι όγκοι μειώθηκαν λόγω μιας επίσημης αργίας στην Ιαπωνία.

Οι αποδόσεις των ομολόγων της ευρωζώνης σημείωσαν άνοδο, με τη απόδοση του 10ετούς γερμανικού κρατικού τίτλου, ως δείκτης αναφοράς, να αυξάνεται περίπου πέντε μονάδες βάσης, στο 2,574%.

Το ευρώ παραμένει σχεδόν σταθερό στα 1,0981 δολάρια. Η στερλίνα σημείωσε άνοδο 0,2%, μετά τα στοιχεία για το ΑΕΠ που έδειξαν ότι η Βρετανία σημείωσε κάποια απροσδόκητη ανάπτυξη το δεύτερο τρίμηνο, βοηθούμενη από τις ισχυρές επιδόσεις του Ιουνίου.

Ωστόσο, παραμένει η μόνη μεγάλη προηγμένη οικονομία που δεν έχει ακόμη ανακτήσει το επίπεδο πριν από τo ξέσπασμα της Covid-19 στα τέλη του 2019.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v