Στα ντουζένια του ξανά το δολάριο, οι λόγοι

Το αμερικανικό νόμισμα ανακάμπτει, αφού έπεσε 2% τον περασμένο μήνα και σημείωσε την πρώτη ετήσια απώλεια από το 2020. Που κινούνται ευρώ, βρετανική στερλίνα και ιαπωνικό γεν.

Στα ντουζένια του ξανά το δολάριο, οι λόγοι

Το δολάριο παρέμεινε ισχυρό, καθώς η αισιοδοξία της αγοράς για τις πρόωρες μειώσεις των επιτοκίων των ΗΠΑ υποχώρησε, ενώ η τελευταία κλιμάκωση των εχθροπραξιών στη Μέση Ανατολή επιβάρυνε το κλίμα.

Το αμερικανικό νόμισμα, σημειώνει άνοδο 0,8% έναντι των βασικών νομισμάτων αγγίζοντας υψηλό δύο εβδομάδων, στο 102,18, αφού κατέγραψε άλμα 0,86% χθες, καταγράφοντας την καλύτερη ημερήσια επίδοσή του από τον Μάρτιο του 2023.

Το πράσινο νόμισμα ανακάμπτει, αφού έπεσε 2% τον περασμένο μήνα και σημείωσε την πρώτη ετήσια απώλεια από το 2020.

Οι traders τώρα τιμολογούν πιθανότητα 71% για μείωση των επιτοκίων της Fed τον Μάρτιο, από 86% την περασμένη εβδομάδα, επιστρέφοντας από τις διακοπές του εορτασμού της Πρωτοχρονιάς.

Το ευρώ κινείται χαμηλότερα 0,2% , στα 1,0919 δολάρια, αφού έχασε 0,95% την Τρίτη, τη μεγαλύτερη ημερήσια πτώση του από τον Ιούλιο του 2023.

Η στερλίνα είναι σχετικά σταθεροποιημένη, κοντά σε χαμηλό τριών εβδομάδων στα 1,2630 δολ., έχοντας υποχωρήσει 0,87% την προηγούμενη συνεδρίαση, τη μεγαλύτερη ημερήσια πτώση της εδώ και σχεδόν τρεις μήνες.

Το γεν υποχώρησε ελάχιστα στα 141,98 ανά δολάριο, αφού έπεσε σχεδόν 0,8% την προηγούμενη συνεδρίαση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v