Αδιάκοπη η προσφυγή στα δολάρια -Στο 1,28 το ευρώ

Οι φόβοι ότι η κρίση χρεών στην ευρωζώνη μπορεί να επεκταθεί και πέρα από την Ελλάδα, κατατρόπωσαν το ευρώ, ωθώντας το κάτω από το 1,29 δολ., καθώς οι ανήσυχοι επενδυτές στρέφονται στο αμερικανικό νόμισμα.

Οι φόβοι ότι η κρίση χρεών στην ευρωζώνη μπορεί να επεκταθεί και πέρα από την Ελλάδα, κατατρόπωσαν το ευρώ, ωθώντας το ενιαίο νόμισμα κάτω από τα 1,29 δολάρια, καθώς οι ανήσυχοι επενδυτές στρέφονται στα δολάρια.

Το ευρώ βούλιαξε έως το 1,2805 δολ., τα χαμηλότερα επίπεδα 14 μηνών, όταν η γερμανίδα Καγκελάριος Αγκέλα Μέρκελ, προειδοποίησε ότι η κρίση μπορεί να μεταδοθεί στην Ευρώπη, αν δεν επιτύχει το πρόγραμμα διάσωσης της ελληνικής οικονομίας.

Αναλυτές θεωρούν ότι το ενιαίο νόμισμα οδεύει προς το 1,25 έναντι του δολαρίου και τονίζουν ότι «είναι δύσκολο να δούμε έναν πάτο», όπως αναφέρει αναλυτής στο Reuters.

Το δολάριο στηρίχθηκε επιπλέον από τα καλά μεγέθη για την αμερικανική αγορά εργασίας, που λειτούργησε ως νέα αφορμή για αγορές δολαρίων και πωλήσεις ευρώ,, δυο τάσεις που επικρατούν στην αγορά εδώ και αρκετές εβδομάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v