Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Το ευρώ ”στοχεύει” στα 0,96 δολάρια

Στα επίπεδα των 95,54 σεντς ανά ευρώ κινείται η ισοτιμία ευρώ δολαρίου, με τους αναλυτές να εκτιμούν ότι επόμενος σταθμός του ευρωπαϊκού νομίσματος είναι το επίπεδο των 96 σεντς.

Στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων 17 μηνών βρέθηκε το ευρώ έναντι του δολαρίου. Το ευρωπαϊκό νόμισμα διαπραγματεύεται σήμερα μεταξύ 0,9518-0,958 δολαρίων από 0,9520 δολάρια που ήταν αργά χθες το βράδυ στη Νέα Υόρκη.

Σήμερα το απόγευμα η ισοτιμία ευρώ δολαρίου διαμορφώνεται στα 95,54 σεντς ανά δολάριο. Η ενδεικτική τιμή της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας για την ισοτιμία ευρώ/δολαρίου διαμορφώθηκε στα 95,61 σεντς ανά δολάριο έναντι 94,84 χθες.

Το ευρώ έφθασε στο υψηλότερο επίπεδο από τον Ιανουάριο του 2001, παρουσιάζοντας από την αρχή του έτους άνοδο 7,2%. Στόχο, σύμφωνα με οικονομικούς αναλυτές, για το ευρώ αποτελεί πλέον το επίπεδο των 0,96 δολαρίων. Στο μεταξύ η εξασθένιση του δολαρίου αποδίδεται κατά κύριο λόγο στην ανησυχία για περαιτέρω υποχώρηση των χρηματιστηριακών τιμών στις ΗΠΑ μετά τις δυσμενείς εκτιμήσεις που ανακοίνωσαν μετά το κλείσιμο της χθεσινής συνεδρίασης αρκετές εταιρίες.

Το ενδεχόμενο μείωσης των τοποθετήσεων στη χρηματιστηριακή αγορά των ΗΠΑ πλήττει το αμερικανικό νόμισμα, καθώς συντελεί στη διεύρυνση του υψηλού ελλείμματος τρεχουσών συναλλαγών. Αρνητικά επηρεάζει, επίσης, το δολάριο η αναζωπύρωση της εντάσεως στη Μ. Ανατολή.

Από την άλλη μεριά, στην ενίσχυση του ευρώ συνέβαλε η ανακοίνωση για βελτίωση της βιομηχανικής παραγωγής τον Απρίλιο στην ευρωζώνη για πέμπτο συνεχή μήνα, καθώς επίσης και η χθεσινή ανακοίνωση για υποχώρηση του πληθωρισμού το Μάϊο στην Ευρωζώνη στο 2%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v