Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Υποχώρηση πετρελαίου στα 79,42 δολάρια

Έντονα διορθωτικά κινήθηκε σήμερα το energy complex, καθώς οι φόβοι για τις καταιγίδες καταλάγιασαν για την ώρα, η παραγωγή στον κόλπο του Μεξικού συνεχίστηκε κανονικά και οι traders βρήκαν την ευκαιρία να πιέσουν τις τιμές προς τα κάτω.

Επενδυτική Τράπεζα Ελλάδος

Τμήμα Διεθνών Παραγώγων

Έντονα διορθωτικά κινήθηκε σήμερα το energy complex, καθώς οι φόβοι για τις καταιγίδες καταλάγιασαν για την ώρα, η παραγωγή στον κόλπο του Μεξικού συνεχίστηκε κανονικά και οι traders βρήκαν την ευκαιρία να πιέσουν τις τιμές προς τα κάτω, κλείνοντας μέρος των θέσεών τους (squaring of positions) ενόψει και της ανακοίνωσης των αυριανών αποθεμάτων από το DOE.

Έτσι το συμβόλαιο του αργού πετρελαίου κινήθηκε όλη την ημέρα σε αρνητικό έδαφος, καταγράφοντας ενδοσυνεδριακό χαμηλό στα 78.96 $/barrel, ενώ στη συνέχεια ανέκαμψε ελαφρώς έως και τα 79.9 $, για να κλείσει τελικά στα 79.42 $ με απώλειες 1.89% (συμβόλαια Νοεμβρίου).

Πτωτικά κινήθηκαν και τα προϊόντα με το πετρέλαιο θέρμανσης να κλείνει στα 217.95 cents/gallon, με απώλειες της τάξης του 2.29% (συμβόλαια Οκτωβρίου) και τη βενζίνη να κλείνει κοντά στα χαμηλά ημέρας στα 203.62 cents/gallon, με απώλειες της τάξεως του 2.27% (συμβόλαια Οκτωβρίου).

Σταθεροποιητικά κινήθηκε το φυσικό αέριο, το οποίο αφού κινήθηκε μεταξύ 6.273 και 6.530 δολλαρίων ισορρόπησε τελικά στα 6.358 $/MMBtu (συμβόλαιο Οκτωβρίου), κλείνοντας την ημέρα με απώλειες 0.19%.

Σταθεροποιητικά κινήθηκαν και σήμερα τα πολύτιμα μέταλλα με τον χρυσό να χάνει έδαφος στο πρώτο μισό της συνεδρίασης, καθώς οι συμμετέχοντες στην αγορά κατέγραψαν τα κέρδη τους, οδηγώντας τον βασιλιά των μετάλλων εως και τα 722.7 $, όπου βρέθηκαν πρόθυμοι αγοραστές για να κλείσει τελικά το συμβόλαιο Οκτωβρίου στα 732 $/oz με οριακές απώλειες.

Η ανακοίνωση των αρνητικών στοιχείων για την αγορά κατοικίας στις ΗΠΑ (existing home sales), αναζωπύρωσε τους φόβους των επενδυτών για την κατάσταση της αμερικανικής οικονομίας και αυτό σε συνδυασμό με το γεγονός ότι όλοι οι παράγοντες που έχουμε αναφέρει κατά καιρούς για τον χρυσό (θεμελιώδεις και συγκυριακοί) παραμένουν σε πλήρη ισχύ, λειτούργησε ενισχυτικά για το χρυσό.

Αντίστοιχη ήταν η εικόνα και στο ασήμι, όπου αφού το συμβόλαιο Δεκεμβρίου κινήθηκε μεταξύ 13.325 και 13.640 δολλαρίων έκλεισε την ημέρα στα 13.620 $/oz, με οριακές απώλειες 0.15%

e-mail address: [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v