Ανέκαμψαν τα εμπορεύματα

Σε θετικό έδαφος κινήθηκε το ενεργειακό complex κατά τη συνεδρίαση της Πέμπτης, καθώς τόσο το light crude oil, όσο και τα προϊόντα κατέγραψαν σημαντικά κέρδη.

Επενδυτική Τράπεζα Ελλάδος

Τμήμα Διεθνών Παραγώγων

Μέλος του Ομίλου της MPB

Σε θετικό έδαφος κινήθηκε το ενεργειακό complex κατά τη συνεδρίαση της Πέμπτης, καθώς τόσο το light crude oil, όσο και τα προϊόντα κατέγραψαν σημαντικά κέρδη.

Συγκεκριμένα, το Light Crude (Συμβόλαιο Μαρτίου) άνοιξε στα 87,06$/βαρέλι, για να υποχωρήσει σημαντικά μέχρι τα 86,24$/βαρέλι, όπου εκδηλώθηκε ωστόσο αγοραστικό ενδιαφέρον, βοηθώντας τις τιμές να ανακάμψουν και να περάσουν σε θετικό έδαφος. Αξίζει να σημειωθεί ότι το υψηλό εντοπίζεται στα 88,16$/βαρέλι, ενώ το κλείσιμο βρίσκεται στα 87,89$/βαρέλι.

Το πετρέλαιο θέρμανσης, ακολούθησε ανάλογη πορεία, εμφανίζοντας επιθετικότερη διάθεση στην προσπάθεια ανάκαμψης. Το χαμηλό στα 240,42cents/γαλόνι, προκάλεσε αγορές, οι οποίες το οδήγησαν αισθητά υψηλότερα, στα 246cents/γαλόνι, ενώ το κλείσιμο διαμορφώθηκε στα 245,85cents/γαλόνι.

Στα πολύτιμα μέταλλα η εικόνα ήταν θετική, καθώς τόσο ο χρυσός, όσο και το ασήμι κινήθηκαν εν τέλει σε θετικό έδαφος, ενώ νωρίτερα είχαν βρεθεί στην αρνητική περιοχή.

Ο χρυσός (Συμβόλαιο Απριλίου) έκλεισε με κέρδη 0,83% στα 912,5$/oz, ενώ το πρωί οι συναλλαγές πραγματοποιούνταν στην περιοχή των 900-905$/oz. Το ασήμι, περισσότερο δυναμικό, έκλεισε με σημαντικά κέρδη 1,51%, στα 16,800$/oz, ενώ την περίοδο της αδυναμίας του οι τιμή δεν υποχώρησε χαμηλότερα από τα 16,500$/oz. Χαρακτηριστικό της δυναμικής των μετάλλων είναι η διατήρηση της δυναμικής τους παρά την σημαντική ενίσχυση του δολαρίου.

e-mail address: [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v