Χαμηλότερα οι τιμές του πετρελαίου

Ήπιες πιέσεις στην αγορά πετρελαίου, καθώς οι ανησυχίες για τις γεωπολιτικές εξελίξεις στη Μ. Ανατολή αντισταθμίζονται από την αύξηση της παραγωγής στις ΗΠΑ.

Υποχωρούν από το υψηλό πέντε εβδομάδων οι τιμές του πετρελαίου καθώς η αύξηση της παραγωγής σχιστολιθικού πετρελαίου των ΗΠΑ αντισταθμίζει τις ανησυχίες για τις γεωπολιτικές εντάσεις στη Μέση Ανατολή και τις μειώσεις στην παραγωγή που κάνουν χώρες του ΟΠΕΚ για να στηρίξουν τις τιμές.

Τα futures του αμερικανικού αργού υποχωρούν κατά 0,28% στα 52,93 δολάρια και του Brent κατά 0,21% στα 55,86 δολάρια το βαρέλι.

Τα αμερικανικά αποθέματα αργού έχουν αγγίξει επίπεδα ρεκόρ τις τελευταίες εβδομάδες, όμως η αγορά κινούνταν σε υψηλότερο επίπεδο λόγω των εντάσεων που προκάλεσε η πυραυλική επίθεση των ΗΠΑ στη Συρία και λόγω του κλεισίματος του μεγαλύτερου πετρελαιοφόρου πεδίου της Λιβύης.

Η έλλειψη πετρελαίου από το πεδίο Σαραρα της Λιβύης ήρθε να προστεθεί στο ράλι που είχε ξεκινήσει την περασμένη εβδομάδα από την επίθεση στη Συρία. Σημειώνεται πως η Συρία παράγει μικρό όγκο πετρελαίου, όμως γενικότερα η περιοχή της Μέσης Ανατολής έχει πάνω από το ένα τέταρτο της παγκόσμιας παραγωγής.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v