Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σταθεροποιητικά το αργό με τη Βενεζουέλα στο επίκεντρο

Η κρατική πετρελαϊκή εταιρεία PDVSA ανακοίνωσε επενδυτική συμφωνία ύψους 430 εκατ. δολαρίων για αύξηση της παραγωγής. Αμετάβλητο το αμερικανικό αργό, στα 68,53 δολάρια, οριακά χαμηλότερα το brent, στα 75,91.

Σταθερές οι τιμές του αργού την Τετάρτη, οδηγούμενες από την αύξηση των αμερικανικών αποθεμάτων και τις ελπίδες ότι οι νέες επενδύσεις θα μπορούσαν να σταματήσουν την πτώση στην παραγωγή της Βενεζουέλας.

Αμετάβλητο το αμερικανικό αργό, στα 68,53 δολάρια ανά βαρέλι. Οριακά χαμηλότερα το brent, στα 75,91.

Τα αποθέματα στις Ηνωμένες Πολιτείες ενισχύθηκαν κατά 38.000 βαρέλι, φτάνοντας τα 405,7 εκατ. την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 24 Αυγούστου, σύμφωνα με το Αμερικανικό Ινστιτούτο Πετρελαίου.

Οι επενδυτές παρακολουθούν και τις αναφορές για δυνητικές επενδύσεις στην παραγωγή αργού της Βενεζουέλας. Οι εξαγωγές της έχουν μειωθεί στο μισό, από το 2016, σε επίπεδο χαμηλότερα από ένα εκατ. βαρέλια ανά ημέρα.

Η κρατική πετρελαϊκή εταιρεία PDVSA ανακοίνωσε την Τρίτη ότι είχε υπογράψει επενδυτική συμφωνία ύψους 430 εκατ. δολαρίων για αύξηση της παραγωγής κατά 640.000 βαρέλια την ημέρα σε 14 πεδία αργού, αν και κάποιοι αναλυτές αμφισβητούν αν θα προχωρήσει, λόγω της πολιτικής κατάστασης στη χώρα. 

Απώλειες 0,4% για τον χρυσό, στα 1.209 δολάρια/ουγγιά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v