Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σταθεροποιητικές κινήσεις στην αγορά του αργού

Το brent με πτώση μικρότερη του 0,1% τελεί υπό διαπραγμάτευση στα $78,97 ανά βαρέλι, ενώ το αμερικανικό αργό (WTI) με κέρδη μικρότερα του 0,1% φτάνει στα $69,86. Κέρδη 0,4% για τον χρυσό.

Ηπιες διακυμάνσεις στις τιμές του πετρελαίου την Τετάρτη.

Την ανοδική κίνηση στηρίζουν οι ανησυχίες ότι οι παραγωγοί δεν θα καταφέρουν να καλύψουν την έλλειψη στην αγορά λόγω των αμερικανικών κυρώσεων κατά του Ιράν και την καθοδική η άνοδος των αμερικανικών αποθεμάτων.

Το brent με πτώση μικρότερη του 0,1% τελεί υπό διαπραγμάτευση στα $78,97 ανά βαρέλι, ενώ το αμερικανικό αργό (WTI) με κέρδη μικρότερα του 0,1% φτάνει στα $69,86.

Οι τιμές ενισχύθηκαν την Τρίτη εν μέσω δημοσιευμάτων που ήθελαν τη Σαουδική Αραβία, την κορυφαία εξαγωγική χώρα παγκοσμίως, να είναι άνετη με τις τιμές πάνω από τα $80 ανά βαρέλι. 

Οπως μετέδωσε το Reuters, στις 5 Σεπτεμβρίου, η Σαουδική Αραβία επιθυμεί να παραμείνει το αργό μεταξύ $70 και $80 ανά βαρέλι. Την ίδια ώρα, πλησιάζουν και οι αμερικανικές κυρώσεις έναντι του Ιράν, στις 4 Νοεμβρίου. 

Τις ανησυχίες πάντως για τον εφοδιασμό της αγοράς ηρεμεί η ποσότητα των αποθεμάτων στις ΗΠΑ, η οποία ενισχύθηκε κατά 1,2 εκατ. βαρέλια, φτάνοντας στα 397,1 εκατ. την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 14 Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με το Αμερικανικό Ινστιτούτο Πετρελαίου. 

Ο χρυσός, με ημερήσια κέρδη κατά 0,4%, φτάνει τα 1.207 δολάρια/ουγγιά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v