Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε υψηλό τετραετίας το αμερικανικό αργό

Το αμερικανικό αργό με κέρδη 0,32% διαμορφώνεται στα $75,54, ενώ το brent με πτώση μικρότερη από 0,1% φτάνει στα $84,91. Το brent έχει ενισχυθεί περισσότερο από 20% από τα πρόσφατα χαμηλά του Αυγούστου.

Στο υψηλότερο σημείο από το Νοέμβριο του 2014 οι τιμές του αμερικανικού αργού την Τρίτη, με το brent κοντά στο υψηλό επίσης τετραετίας που έφτασε χθες.

Οι αγορές προετοιμάζονται για τις αμερικανικές κυρώσεις κατά του Ιράν, που αναμένονται να τεθούν σε εφαρμογή στις 4 Νοεμβρίου.

Το αμερικανικό αργό με κέρδη 0,32% διαμορφώνεται στα $75,54, ενώ το brent με πτώση μικρότερη από 0,1% φτάνει στα $84,91.

Το brent έχει ενισχυθεί περισσότερο από 20% από τα πρόσφατα χαμηλά του Αυγούστου.

Το κλίμα τονώνεται και από την επίτευξη εμπορικής συμφωνίας ανάμεσα σε Ηνωμένες Πολιτείες και Καναδά. Η αναθεώρηση της Nafta έσωσε $1,2 τρις. ζώνης ελεύθερου εμπορίου, που ήταν στα πρόθυρα κατάρρευσης.

Την ίδια ώρα, τα στοιχεία δείχνουν ότι οι εξαγωγές του Ιράν έχουν ήδη μειωθεί, φτάνοντας στο 1,6 εκατ. βαρέλια ανά ημέρα τον Σεπτέμβριο, στο πιο χαμηλό επίπεδο από τα μέσα του 2016.

«Οι τιμές αργού συνεχίζουν να κάνουν άλμα, υποστηριζόμενες από το εμπάργκο κατά του Ιράν που πλησιάζει και τις σχετιζόμενες με αυτό ανησυχίες για την επάρκεια στην αγορά», τονίζει ο Norbert Ruecker, επικεφαλής αναλυτής εμπορευμάτων της ελβετικής τράπεζας Julius Baer.

«Η κατάσταση όσον αφορά τον εφοδιασμό δείχνει ευάλωτη, καθώς οποιαδήποτε επιπλέον έλλειψη, όπως για παράδειγμα από τη Βενεζουέλα, θα συσφίξει περαιτέρω την αγορά», προσθέτει.

Κέρδη 0,5% για τον χρυσό, στα 1.197,80 δολάρια/ουγγιά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v