Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Υψηλότερα λόγω Ιράν οι τιμές του πετρελαίου

Οι εξαγωγές αργού του Ιράν μειώθηκαν περαιτέρω κατά την πρώτη εβδομάδα του Οκτωβρίου, καθώς οι αγοραστές αναζήτησαν εναλλακτικές λύσεις εν όψει της εφαρμογής των αμερικανικών κυρώσεων στις 4 Νοεμβρίου.

Ανοδικά κινούνται οι τιμές του πετρελαίου εν μέσω αυξανόμενων αποδείξεων για μείωση των εξαγωγών αργού από το Ιράν πριν την εφαρμογή των νέων κυρώσεων των ΗΠΑ, αλλά και λόγω της μερικής παύσης παραγωγής στον Κόλπο του Μεξικό λόγω του Τυφώνα Michael.

Η τιμή του Brent ενισχύεται κατά 0,91% στα 84,67 δολάρια το βαρέλι και του αμερικανικού αργού κατά 0,63% στα 74,76 δολάρια.

Οπως μεταδίδει το Reuters, σύμφωνα με στοιχεία από δεξαμενόπλοια και από την Refinitiv Eikon, οι εξαγωγές αργού του Ιράν μειώθηκαν περαιτέρω κατά την πρώτη εβδομάδα του Οκτωβρίου, καθώς οι αγοραστές αναζήτησαν εναλλακτικές λύσεις εν όψει της εφαρμογής των αμερικανικών κυρώσεων στις 4 Νοεμβρίου.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, το Ιράν εξήγαγε 1,1 εκατ. βαρέλια ημερησίως την πρώτη εβδομάδα του Οκτωβρίου, από τουλάχιστον 2,5 εκατ. βαρέλια ημερησίως τον Απρίλιο, πριν την απόφαση του Τραμπ να αποσύρει τις ΗΠΑ από την πυρηνική συμφωνία του Ιράν και να επιβάλει εκ νέου κυρώσεις στην Τεχεράνη.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v