Πτώση στο αργό με το βλέμμα σε παραγωγή και αποθέματα

Το αμερικανικό αργό (WTI) σημειώνει αρνητική κίνηση κατά 0,2% στα $76,26, ενώ το brent με πτώση κατά 0,17% διαμορφώνεται στα $86,14. Ηπιες κινήσεις στον χρυσό.

Υποχωρούν οι τιμές του πετρελαίου την Πέμπτη μετά τα υψηλά τεσσάρων ετών που έφτασαν στην προηγούμενη συνεδρίαση, υπό πίεση από τα αυξανόμενα αμερικανικά αποθέματα και μετά τις πληροφορίες που θέλουν Ρωσία και Σαουδική Αραβία να έχουν συμφωνήσει να αυξήσουν την παραγωγή τους.

Το αμερικανικό αργό (WTI) σημειώνει αρνητική κίνηση κατά 0,2% στα $76,26, ενώ το brent με πτώση κατά 0,17% διαμορφώνεται στα $86,14.

Την Τετάρτη το brent έφτασε στο πιο υψηλό σημείο των τελευταίων τεσσάρων ετών, στα $86,74 ανά βαρέλι, με ώθηση από τις προσδοκίες πιο σφιχτής αγοράς, ενόψει της επιβολής αμερικανικών κυρώσεων κατά των εξαγωγών του Ιράν, στις 4 Νοεμβρίου.

«Τα στοιχεία για την προηγούμενη εβδομάδα έδειξαν μεγαλύτερη από την αναμενόμενη άνοδο των αμερικανικών αποθεμάτων, γεγονός που γενικά υποδηλώνει ότι οι τιμές θα κινηθούν χαμηλότερα», είπε ο Stephen Innes, επικεφαλής trading για την Ασία-Ειρηνικό της Oanda, στη Σιγκαπούρη.

Τα αποθέματα στις ΗΠΑ ενισχύθηκαν κατά περίπου 8 εκατ. βαρέλια, φτάνοντας στα 404 εκατ. καις το πιο υψηλό σημείο από τον Μάρτιο του 2017, σύμφωνα με την Υπηρεσία Πληροφοριών Ενέργειας.

Οριακές διακυμάνσεις για τον χρυσό, στα 1.203,20 δολάρια/ουγγιά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v