Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Επιστρέφει πάνω από τα $80 το brent

Το brent με άνοδο 0,7% τελεί υπό διαπραγμάτευση στα 80,33 δολάρια ανά βαρέλι, ενώ το αμερικανικό αργό με κέρδη 0,6% φτάνει στα 69,4.

Πάνω από τα 80 δολάρια ανά βαρέλι κινούνται οι τιμές του brent τη Δευτέρα, καθώς οι αγορές αναμένουν να σφίξει η αγορά, λόγω των αμερικανικών κυρώσεων κατά των πετρελαϊκών εξαγωγών, τον επόμενο μήνα.

Το brent με άνοδο 0,7%  τελεί υπό διαπραγμάτευση στα 80,33 δολάρια ανά βαρέλι, ενώ το αμερικανικό αργό με κέρδη 0,6% φτάνει στα 69,4.

Οι κυρώσεις των Ηνωμένων Πολιτειών κατά του πετρελαϊκού τομέα του Ιράν, της τρίτης μεγαλύτερης παραγωγού χώρας του ΟΠΕΚ, θα εφαρμοστούν στις 4 Νοεμβρίου.

Οι ΗΠΑ υπό την προεδρία του Ντόναλντ Τραμπ προσπαθούν να μηδενίσουν τις εξαγωγές του Ιράν για να αναγκάσουν τη χώρα να διαπραγματευτεί μία συμφωνία για το πυρηνικό της πρόγραμμα.

Ο αμερικανός υπουργός Οικονομικών Στίβεν Μνούτσιν είπε στο Reuters την Κυριακή ότι θα είναι πιο δύσκολο για τις χώρες να πάρουν εξαίρεση από τις κυρώσεις από ότι ήταν υπό την προεδρία Ομπάμα, όταν αρκετές χώρες, ιδιαίτερα στην Ασία, έλαβαν τότε απαλλαγές.

Υπενθυμίζεται ότι ο ΟΠΕΚ συμφώνησε τον Ιούνιο να δώσει ώθηση στην παραγωγή για να αντισταθμίσει την έλλειψη του Ιράν.

Χαμηλότερα ο χρυσός (-0,17%), στα 1.226,60 δολάρια/ουγγιά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v