Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Υποχωρεί το αμερικανικό αργό εν αναμονή κυρώσεων και εξαιρέσεων

Το αμερικανικό αργό υποχωρεί λιγότερο από 0,1% στα 63,64 δολάρια ανά βαρέλι, ενώ το brent γυρίζει θετικά και με άνοδο κατά 0,26% τελεί υπό διαπραγμάτευση στα $73,08. Μικρή πτώση για τον χρυσό.

Αντίθετα πρόσημα στις αγορές πετρελαίου την Παρασκευή μετά τη βουτιά μέχρι και 3% τη χθεσινή μέρα.

Δημοσίευμα του Bloomberg αναφέρει ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν δώσει εξαίρεση σε οκτώ χώρες από τις κυρώσεις κατά των πετρελαϊκών εξαγωγών του Ιράν, επιτρέποντας τους να συνεχίσουν τις αγορές. Σε αυτές συμπεριλαμβάνονται οι Νότια Κορέα, Ιαπωνία και Ινδία με τον πλήρη κατάλογο να δημοσιεύεται τη Δευτέρα.

Το αμερικανικό αργό υποχωρεί λιγότερο από 0,1% στα 63,64 δολάρια ανά βαρέλι, ενώ το brent γυρίζει θετικά και με άνοδο κατά 0,26% τελεί υπό διαπραγμάτευση στα $73,08.

Στο άκουσμα της είδησης «οι τιμές σημείωσαν απότομη πτώση» σημειώνει η Goldman Sachs σε ενημερωτικό σημείωμα προς τους πελάτες της. Παρά την τελευταία κίνηση, οι αναλυτές εκτιμούν ότι οι δυνητικές εξαιρέσεις θα είναι προσωρινές.

Εκτός από το θέμα του Ιράν, στο επίκεντρο είναι και η παραγωγή που δείχνει να ενισχύεται σημαντικά τους τελευταίους δύο μήνες.

Σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Ενέργειας, η χώρα αντλούσε 11,41 εκατ. βαρέλια ανά ημέρα τον Οκτώβριο, φτάνοντας σε υψηλό 30 ετών.

Ο χρυσός σημειώνει αρνητική κίνηση κατά 0,08% και φτάνει στα 1.237 δολάρια/ουγγιά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v