Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Το ισχυρό δολάριο ασκεί πιέσεις στις τιμές του αργού

Το brent σημειώνει αρνητική κίνηση κατά 0,45% στα $77,27 ανά βαρέλι, ενώ το αμερικανικό αργό με ίδιες απώλειες φτάνει στα $67,28.Οι «αρκούδες» έχουν τον έλεγχο της αγοράς και πολλοί παράγοντες δικαιολογούν τις πράξεις τους, σημειώνουν αναλυτές.

Το ισχυρό δολάριο ασκεί πιέσεις στις τιμές του αργού

Χαμηλότερα κινούνται οι τιμές του πετρελαίου τη Δευτέρα, μετά την πτώση στις παγκόσμιες αγορές την προηγούμενη εβδομάδα και τις ανησυχίες για επιβράδυνση της ανάπτυξης, ιδιαίτερα στις αναδυόμενες οικονομίες της Ασίας.

Το brent υποχωρεί 0,45% στα $77,27 ανά βαρέλι ενώ το αμερικανικό αργό με ίδιες απώλειες διαμορφώνεται στα 67,28 δολάρια.

Οι επενδυτές παραμένουν επιφυλακτικοί μετά τις απώλειες της περασμένης εβδομάδας, ενώ το πιο ισχυρό δολάριο ασκεί πιέσεις στην αγοραστική δύναμη των αναδυόμενων αγορών.

«Οι “αρκούδες” έχουν τον έλεγχο της αγοράς. Πολλοί παράγοντες δικαιολογούν τις πράξεις τους», σημειώνει ο Hussein Sayed, επικεφαλής υπεύθυνος στρατηγικής της FXTM.

Υπογραμμίζει την «αποδυναμωμένη παγκόσμια οικονομική ανάπτυξη, τον συνεχιζόμενο σινοαμερικανικό εμπορικό πόλεμο, τη σύσφιξη της νομισματικής πολιτικής, τους φόβους για ένα σκληρό Brexit και τις αναταραχές σχετικά με τον ιταλικό προϋπολογισμό», ως βασικές αιτίες για τα sell-offs.

Πτώση 0,36% για τον χρυσό, στα 1.231 δολάρια/ουγγιά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v