Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Υποχωρεί το αργό στην πρεμιέρα των κυρώσεων κατά του Ιράν

Το αμερικανικό αργό χάνει 0,33% στα $62,93 ανά βαρέλι, ενώ το brent με μικρότερη πτώση κατά 0,16% φτάνει στα $72,71. Κίνα, Ινδία, Νότια Κορέα, Ιαπωνία και Τουρκία μεταξύ των οκτώ χωρών, που αναμένεται να πάρουν προσωρινές εξαιρέσεις.

Υποχωρεί το αργό στην πρεμιέρα των κυρώσεων κατά του Ιράν

Επαναφέρουν από σήμερα τις κυρώσεις κατά του Ιράν οι Ηνωμένες Πολιτείες, αυξάνοντας σημαντικά την πίεση κατά της Τεχεράνης, με στόχο να περιορίσει το βαλλιστικό και πυρηνικό της πρόγραμμα αλλά και την πολιτική επιρροή της στη Μέση Ανατολή.

Η κίνηση επιβάλλει ξανά τις κυρώσεις που είχαν αποσυρθεί με την πυρηνική συμφωνία του 2015, την οποία είχε διαπραγματευτεί ο Μπάρακ Ομπάμα.

Οι λεπτομέρειες θα ανακοινωθούν σε Συνέντευξη Τύπου από τον υπουργό Εξωτερικών Μάικ Πομπέο και τον υπουργό Οικονομικών Στίβεν Μνούτσιν.

Οι Κίνα, Ινδία, Νότια Κορέα, Ιαπωνία και Τουρκία –κορυφαίες εισαγωγικές χώρες ιρανικού αργού- είναι μεταξύ των οκτώ χωρών που αναμένεται να πάρουν προσωρινές εξαιρέσεις από τις κυρώσεις, έτσι ώστε να διασφαλιστεί ότι οι τιμές πετρελαίου δεν θα αποσταθεροποιηθούν.

Το αμερικανικό αργό υποχωρεί 0,33% στα $62,93 ανά βαρέλι, ενώ το brent με μικρότερη πτώση κατά 0,16% φτάνει στα 72,71 δολάρια.

Οριακά κέρδη για τον χρυσό που τελεί υπό διαπραγμάτευση στα 1.233,90 δολάρια/ουγγιά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v