Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Βουτιά 7,7% για το αργό με το βλέμμα στον ΟΠΕΚ

Τη μεγαλύτερη ημερήσια πτώση από το 2015 σημείωσε το συμβόλαιο της αμερικάνικης ποικιλίας. Τις τελευταίες επτά εβδομάδας έχει υποχωρήσει πάνω από 30%. Κάτω από τα $60 το brent. Κοντά σε συμφωνία ο ΟΠΕΚ.

Βουτιά 7,7% για το αργό με το βλέμμα στον ΟΠΕΚ

Σε ισχυρό κλοιό πιέσεων βρέθηκε το αργό πετρέλαιο, με το συμβόλαιο της αμερικανικής ποικιλίας να καταγράφει την έβδομη διαδοχική μηνιαία πτώση.

Στη Νέα Υόρκη, η τιμή του συμβολαίου της αμερικανικής ποικιλίας του αργού βούτηξε 7,7% στα 50,42 δολάρια το βαρέλι. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη ημερήσια πτώση από τις 6 Ιουλίου του 2015, σύμφωνα με στοιχεία της FactSet.

Τις τελευταίες επτά εβδομάδας το συμβόλαιο έχει υποχωρήσει πάνω από 30%. Μόνο αυτόν τον μήνα έχει σημειώσει πτώση 20%.

Στο Λονδίνο, η τιμή του συμβολαίου του πετρελαίου brent έκλεισε 5,9% στα 58,94 δολάρια το βαρέλι. Το επίπεδο αυτό είναι το χαμηλότερο επίπεδο από τον Οκτώβριο του 2017.

Η κατάρρευση των τιμών την Παρασκευή αυξάνει την πίεση στον ΟΠΕΚ να καταλήξει σε μια συμφωνία στη συνάντηση της 6ης Δεκεμβρίου στη Βιέννη.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της WSJ, η Σαουδική Αραβία και ο ΟΠΕΚ είναι κοντά στην επίτευξη μιας συμβιβαστικής λύσης που θα ικανοποιεί τις ΗΠΑ με πολιτικές που δεν θα οδηγούν σε αύξηση της τιμής του αργού και ταυτόχρονα να ρυθμίζουν την παραγωγή με στόχο την εξισορρόπηση της παγκόσμιας αγοράς.

Συγκεκριμένα, το Ριάντ και οι υπόλοιπες κυβερνήσεις των χωρών του πετρελαϊκού καρτέλ εξετάζουν να παρατείνουν και το 2019 τις περικοπές στην παραγωγή που συμφώνησαν το 2016.

Πηγές της αμερικανικής εφημερίας ανέφεραν ότι μια τέτοια κίνηση θα οδηγούσε σε μείωση της παραγωγής, αλλά δεν θα αύξανε τις τιμές.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v